Parlamentul Ungariei are pe ordinea de zi un proiect de lege privind jocurile de noroc online, inițiativă care deschide piața operatorilor privați online și care pune capăt, astfel, actualului monopol de stat asupra pariurilor sportive.

Conform regulilor aprobate anterior, operatorii de cazinouri terestre puteau solicita licențe de cazinou online și de poker, în timp ce pariurile sportive online erau limitate la monopolul de stat, Szerencsejáték Zrt.

Operatorii de jocuri de noroc din Spațiul Economic European vor putea depune oferte de jocuri online în țară. Până în prezent, nu există o limită a numărului de licențe care pot fi eliberate. Tuturor operatorilor care au oferit servicii de jocuri online fără licență în ultimii 10 ani li se va interzice operarea în Ungaria.

Legislația permite și utilizarea cardurilor de credit pentru depozitele online, atâta timp cât acestea sunt conectate la un furnizor de servicii de plată autorizat.

Condițiile de licențiere

Orice operator care dorește să obțină o licență trebuie să aibă un capital social de cel puțin un miliard HUF (2,4 milioane GBP / 2,8 milioane EUR). Redevențele vor costa 600 de milioane de HUF (1,7 milioane de euro / 1,4 milioane de lire sterline), plătite către Trezoreria Statului maghiar. Operatorii sunt, de asemenea, obligați să ofere o garanție minimă de 250 de milioane HUF, în timp ce cota de impozitare pentru operatori nu a fost încă stabilită.

Modificările aduse legislației sunt menite să asigure un standard mai ridicat de protecție a jucătorilor. Recunoscând că o piață a jocurilor de noroc mai competitivă ar putea favoriza jocul excesiv, proiectul de lege impune operatorului să întocmească un plan de protecție a jucătorilor „conform principiului jocului responsabil și al protecției jucătorilor”.

„Aceasta este o evoluție pozitivă: Parlamentul maghiar a prezentat un proiect de lege care ar deschide piața online și ar pune capăt monopolului actual al pariurilor sportive online. Ungaria are în prezent un sistem mixt de jocuri de noroc online: cu licențe multiple pentru cazinou și poker și un monopol pentru pariuri sportive și este unul dintre puținele state membre UE rămase cu monopol al jocurilor de noroc”, a comentat EGBA.