Opoziția a inițiat un proiect de lege pentru protejarea tinerilor de tentația jocurilor de noroc. Diana Stoica, parlamentar al USR, a postat un protest adresat Puterii, în care anunță că proiectul său a primit aviz negativ.

Guvernul joacă la păcănele viitorul copiilor

Astăzi, Guvernul PSD PNL UDMR, condus de Nicolae Ciucă a dat aviz negativ proiectului de lege pe care l-am inițiat împreună cu Filip Havarneanu, prin care instituim zone curate de jocuri de noroc în jurul școlilor si al parcurilor.

Astăzi, Guvernul sărăciei a decis să ocrotească patronii din industria jocurilor de noroc, în loc să protejeze copiii și persoanele vulnerabile care suferă de această adicție.

Jocurile de noroc împânzesc România. Românii trăiesc drame teribile din cauza acestei patimi. În fiecare zi îmi scriu mame și soții care îmi povestesc cum familiile lor suferă din cauza acestor dependențe. Și-au pierdut casele, serviciile, economiile de o viață. Unii dintre ei ajung să se sinucidă.

Cum le răspunde @nicolae ciuca acestor mame si soții?
Cum le explică că Guvernul României se hrănește din sărăcia și nenorocirea lor? Din banii aduși de reclamele agresive, din taxele și impozitele lor — toți pătați de sângele românilor?

Nu vom renunța. Vom lupta pentru ca acest proiect de lege, precum și celelalte prin care reglementăm reclamele sau oferim sprijin celor care suferă de această adicție, să devină literă de lege și să protejăm oamenii”, scrie aleasa poporului, pe contul său de Facebook.

O lege care reglementează prezența caselor de pariuri există, dar nu este respectată ad-literam. Playresponsibly a scris despre o a cărei poartă de intrare/ieșire a elevilor dă direct într-un bloc pe care sunt afișate reclame la jocuri de noroc.

Oficialii ONJN spun că nu pot aplica legea, una făcută strâmb, pentru a obliga operatorul să dea reclama jos. Ar putea sancționa compania cu pricina doar dacă acesta și-ar pune banerele sau mash-urile pe gardurile unității de învățământ, neputând acționa dacă materialele promoționala sunt postate pe trotuarul de vis-a-vis, cum este vorba în acest caz.