„Regulamentul de modificare a prevederilor privind jocurile de noroc la distanță și a reglementărilor privind recrutarea, publicitatea și prevenirea dependențelor de jocuri de noroc în ceea ce privește limitele jocurilor de noroc și măsurile ulterioare” se află în faza de analiză pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la comportamentul de jocuri de noroc în Olanda. Perioada de observare a textului se va încheia pe 29 mai.

Legislația de modificare – explică Ministerul Olandez de Finanțe și Ministerul Justiției și Securității – stabilește cerințe suplimentare pentru deținătorii de licențe care, în conformitate cu condițiile olandeze de licență, organizează jocuri de noroc la distanță, pentru a lua măsuri pentru prevenirea dependenței de jocuri de noroc și de protejare a participanții la astfel de jocuri.

În ceea ce privește articolul I: articolele 3.5 și 3.5.a impun cerințe privind afișarea pariurilor, câștigurilor și pierderilor pentru a facilita furnizarea de informații jucătorului. Articolul 3.19 stabilește cerințele tehnice pentru afișarea profilului jucătorului pentru a preveni influențarea jucătorului și pentru a-l avertiza împotriva riscurilor jocurilor de noroc. Articolul 3.19d introduce, de asemenea, un timp pentru a contacta furnizorul de joc în cazul în care un jucător în vârstă de 24 de ani sau peste depășește o limită de depozit mai mare de 350 de euro pe lună, 87,50 euro pe săptămână sau 12,50 euro pe zi. Pentru un jucător cu vârsta cuprinsă între 18 și 24 de ani, această limită este de 150 de euro pe lună, 37,50 euro pe săptămână sau 5,35 euro pe zi.

De când primele licențe pentru furnizarea de jocuri de noroc de la distanță au fost acordate în octombrie 2021, a reieșit că există jucători care au pierdut mulți bani într-o perioadă scurtă de timp în timp ce participau la astfel de jocuri de noroc.

Cercetările au arătat deja că riscul de dependență este mai mare în jocurile de noroc la distanță decât în ​​așa-numitele variante domestice, dar recent s-a stabilit că 31% dintre jucătorii care participă la jocurile de noroc la distanță îndeplinesc criteriile pentru un „jucător cu risc moderat sau ridicat”.

În prezent, olandezii au un total de 826.000 de conturi active cu licențe de jocuri de noroc la distanță.