Au fost publicate rezultatele celei de-a doua ediții a Pennsylvania Interactive Gaming Assessment. Online Gambling Report arată că unul din 10 cetățeni pariază.

Unul din zece cetățeni americani a jucat cel puțin o dată în 2022. Acestea sunt rezultatele celei de-a doua ediții a Pennsylvania Interactive Gaming Assessment.

Realizat de Universitatea Penn State și comandat de Consiliul de control al jocurilor din Pennsylvania (PGCB), sondajul a chestionat puțin mai puțin de 2.000 de cetățeni din Pennsylvania despre obiceiurile lor de joc. Primul raport a acoperit anul 2021, în timp ce acest raport sa concentrat pe 2022, iar cei care au răspuns la sondaj au diferit de la an la an.

Conform celui mai recent set de răspunsuri, unul din zece rezidenți a jucat online în ultimul an. Profilul acelor jucători este în mare măsură conform așteptărilor. Ei sunt în mare parte bărbați căsătoriți, cu studii universitare, în vârstă de 30 de ani.

Au locuri de muncă și un venit mediu, de peste 50.000 de dolari. Zona Pittsburgh a avut cea mai mare concentrație de clienți de jocuri de noroc online, reprezentând 15% din totalul utilizatorilor. Zona Philadelphia ajunge la 12%.

Pariurile sportive online au fost de departe cea mai populară formă de jocuri de noroc, cu 54% dintre respondenți participând. Sloturile online (33,3%) și sporturile fantasy online (31,9%) completează primele trei locuri. Puțin peste jumătate dintre respondenți au participat și la mai mult de o formă de jocuri de noroc, pariurile sportive online și DFS fiind cea mai populară combinație.

Chiar dacă opțiunile legale de jocuri de noroc online au fost în vigoare în Pennsylvania din 2019, 13% dintre respondenți au remarcat că încă mai participă la opțiunile de jocuri de noroc offshore.

O statistică aparent alarmantă din studiu este constatarea că mai mult de una din trei persoane a avut o problemă cu jocurile de noroc. 

Concluzia concluziilor legate de jocurile de noroc cu probleme este că niciunul dintre respondenți nu a spus că a împrumutat sau furat bani, pentru a-și finanța obiceiurile de jocuri de noroc.

Cea mai mare problemă cu care au întâmpinat oamenii a fost încercarea de a reduce suma cheltuită pentru jocuri de noroc sau cât de des au jucat. Dintre răspunsuri, 26,5% au raportat această problemă, ceea ce reprezintă de peste două ori și jumătate orice altă problemă.

Raportul a constatat că 1,7% dintre toți cetăţenii din Pennsylvania au contactat linia telefonică telefonică 1-800-GAMBLER, dar oarecum surprinzător, linia telefonică este folosită puțin mai mult pentru jocurile de noroc terestre decât participanții la jocuri de noroc online.

În cele din urmă, raportul a analizat de ce oamenii au fost motivați să joace online. Aproape toți (95,7%) au citat plăcerea, 80% au văzut comoditatea jocurilor de noroc și o sumă similară, 78%, au citat ușurința și disponibilitatea.