Evenimentele se succed cu repeziciune la jocurilor de noroc, un domeniu dinamic, în care piața trebuie să se adapteze din mers schimbărilor care apar de la o zi la alta. Doar în România pare că nu se întâmplă nimic. Alte țări lucrează intens, ca să nu le scape fenomenul de sub control. Spre exemplu, în Spania, DGOJ a deschis consultare publică pe un domeniu sensibil: identificarea jucătorilor.

Mai mult, diferitele autorități ale statului lasă impresia unei excelente interacțiuni, spre deosebire de România, unde ONJN nu avea habar despre acnheta deschisă recent pe numele operatorului de pariuri sportive Unibet.

Autoritatea spaniolă de reglementare a jocurilor de noroc, DGOJ, a lansat o consultare publică cu privire la modificarea propusă privind identificarea jucătorilor. „Concret, prin prezenta rezoluție se actualizează obligațiile operatorilor cu privire la comunicările pe care trebuie să le raporteze Direcției Generale pentru Reglementarea jocului, eliminându-se, pe de o parte, obligația de a comunica anumite rapoarte referitoare la obligația de a comunica anularea înregistrărilor utilizatorilor”, se arată în text.

Concret, ibericii vor să se asigure că nu sunt folosite identitățile unor persoane decedate: „De asemenea, se reglementează accesul electronic la secția persoanelor decedate din Registrul Civil, prin Serviciul de verificare a identității, și condițiile în care operatorii vor efectua verificări periodice privind identitatea participanților, precum și dacă aceștia sunt implicați în interdicțiile de participare, fie din proprie inițiativă, fie la solicitarea Direcției Generale pentru Reglementarea jocului a sistemului de monitorizare informațională, pentru a introduce o nouă stare în baza de date care să reflecte starea jucătorului care a fost raportat ca decedat”.

Propunerile și obiecțiile privind inovațiile rezoluției lansate de Direcției Generale pentru reglementarea jocurilor de noroc în Spania - DGOJ- Dirección general de ordenación del juego pot fi trimise la adresa de dgoj.sgregulacion@ordenacionjuego.gob.es.