71% din publicul britanic consideră că mesajele de avertizare cu privire la riscurile jocurilor de noroc, așa cum sunt cele la țigări, ar fi ineficiente în prevenirea dependenței de jocuri de noroc.

Aproape jumătate din public (47%) consideră că interzicerea promoțiilor populare precum „pariurile gratuite” nici măcar nu ar ajuta la rezolvarea problemelor legate de jocurile de noroc.

Ambele măsuri au fost promovate de grupurile de lobby împotriva jocurilor de noroc drept instrumentele potrivite pentru a preveni jocurile de noroc problematice, în ciuda faptului că doar 0,3% din populația adultă din Regatul Unit se confruntă cu dificultăți cu jocurile de noroc, în scădere de la 0,4% față de anul precedent.

Doar trei la sută din public consideră că ar fi „foarte eficient” să se impună avertismente obligatorii de sănătate pentru produsele de jocuri de noroc și doar opt procente cred că interzicerea pariurilor gratuite ar fi „foarte eficientă pentru prevenirea jocurilor de noroc problematice”.

Sondajul, realizat de YouGov pentru Betting and Gaming Council, vine în timp ce guvernul se pregătește să stabilească noi reglementări pentru industria pariurilor și a jocurilor de noroc.

Industria asigură în Regat 100.000 de locuri de muncă

Aproximativ 22,5 milioane de adulți cumpără un bilet de loterie, joacă bingo, plasează un pariu într-un cazinou, plasează un pariu pe sport sau joacă jocuri online.

CEO-ul BGC, Michael Dugher, a declarat: „Ratele de jocuri de noroc cu probleme în Marea Britanie sunt scăzute și au scăzut, dar totuși lobby-ul anti-joc de noroc - prohibiționiştii care vor doar să interzică - pretinde măsuri draconice care să-i stigmatizeze doar pe cei cărora le place să joace în mod inofensiv. Măsuri ca acestea, oricât de bine intenționate, nu vor servi decât la direcționarea pariorilor din sectorul reglementat către piața neagră a jocurilor de noroc nesigure și nereglementate, unde numărul de pariuri s-a dublat în ultimii ani, iar mizele sunt de miliarde!”.

Industria reglementată de pariuri și jocuri de noroc susține peste 100.000 de locuri de muncă în Marea Britanie, colectând miliarde de taxe. Între timp, industria reglementată solicită controale mai stricte asupra cheltuielilor, precum și pentru a-i identifica pe cei care prezintă semne de probleme legate de jocurile de noroc.

Industria reglementată a luat deja măsuri dure cu privire la publicitate, pentru a împiedica tinerii să fie expuși la reclame pe rețelele sociale. În timp ce interzicerea publicității în timpul meciurilor de fotbal în direct a dus la o scădere cu 97% a numărului de minori care vizionează anunțuri de pariuri.