Redacția Playresponsibly a mers să afle cu propriii ochi cum arată locația din Buftea în care polițiștii localității de la marginea Capitalei au prins 3 minori într-o agenție parteneră a Get's Bet, incident de pe urma căruia firma cu acționariat majoritar ceh Cemarbet SRL a fost amendată cu 25.000 de lei.

Te gândești că responsabilitatea socială dă pe-afară la brandul pus pe picioare de omul de afaceri Sandu Ghețu. Că lacătul a fost pus pe ușă, după o așa mare rușine, că licența pentru aparate a fost suspendată și că te întâmpină o atmosferă spășită. Nici vorbă. Lucrurile curg în ritmul lor obișnuit, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

Întâmpinați de Marius și de Gabi

Locația în care Poliția a descoperit că nu unul, ci 3 minori își făceau de cap la păcănele se află pe strada Constantin Brâncoveanu, la numărul 20, fără să fie deranjați de angajați ai operatorului. Agenția este aproape de drumul principal care străbate Buftea.

Cum vii dinspre Capitală, faci stânga pe străduța care duce spre Palatul Mogoșoaia, o destinație des luată la pas de bucureșteni la final de săptămână, iar imediat pe stânga se cască o clădire ridicată pe un schelet metalic.

Baraca are culorile de pe steagul Ucrainei și logo-ul Imperial Slots & Roulette (firma cu care colaborează acum Get's Bet la locația amintită se numește SC Mixbar&Games SRL). La intrare, lipiți pe ușă zâmbesc doi cunoscuți ambasadori Get's Bet, Marius și Gabi (n-a fost loc de clanță și pentru Bianca).

mogo3
mogo3

Vizita noastră a picat într-o zi de duminică, puțin după ora prânzului. Ne-am dat interesați de partida de tenis care rula pe Eurosport, iar casierul ne-a transmis prietenos că și el a mizat tot pe italianul Jannik Sinner.

Domnul purta o căciulă fistichie din blană, asezonată cu o coadă de vulpe, și învârtea între degete o țigară electronică, semn că ardea de nerăbdare să meargă afară, pentru un fum, dar era ținut ostatic de vizitatorul nepoftit.

În sală mai erau câțiva mușterii, ocupați să lovească în tastele păcănelelor. Păreau majori, ce-i drept, nu precum cei scăpați înăuntru pe 8 decembrie anul trecut, când a venit controlul agenților. În incintă, semiîntuneric. Lumina era furnizată de ledurile aparatelor și atunci când se deschidea ușa.

Înăuntru, locația este dotată cu două mese de cârciumă provincială, ambele acoperite cu fețe de masă, o plasmă (la ora respectivă se desfășura setul 4 al meciului de tenis Sinner - Medvedev, finala masculină de la Australian Open), un terminal de loterie și, aliniate pe un perete, 5 păcănele (condiția minimă de funcționare a unei astfel de agenții).

Concluzia? O bodegă fără mari pretenții, specifică zonelor marginale, cu investiții minime, semn că Get's Bet nu pune prea multe condiții când își alege partenerii de afaceri. Un mediu propice pentru nerespectarea legii, așa cum tocmai a constatat Poliția și a taxat cu blândețe ONJN.