Confesiunea profundă a lui Răzvan Rednic, 40 de ani la mijlocul lunii iunie, clujean dominat de 25 de ani de viciul jocurilor de noroc, a rezonat în spațiul public.

Cuvintele lui sincere au produs un efect de bulgăre. Multora le-a răscolit sufletul de-a binelea, aducându-i în situația să-și dorească să se „spovedească”, la rându-le, chiar dacă, momentan, nu consideră că sunt mânați de suficient curaj încât să urmeze o terapie socială.

Prezentată în două episoade, povestea ardeleanului privind dependența lui a fost preluată pe larg de numeroase site-uri importante de la noi (câteva exemple, AICI, AICI și AICI).

„După apariția articolelor, m-a sunat multă lume plângând. Oameni tari, puternici, în care articolul a trezit traume. În primul rând, mi-ai făcut părinții să plângă! Articolul a răscolit în ei multe. Dar, cel mai mult, neputința că nu au știut cum să mă ajute.

E foarte multă lume în situația mea. Nu sunt un caz special. Sunt unul dintre cei 100.000. Ceea ce am spus, în multă lume a declanșat lucruri. Eu cred că între jocuri și jucători s-a creat o relație de tip abuzator-victimă”, este strigătul după ajutor lansat de Răzvan.

În timp ce se afla într-o parcare din Olanda, șoferul de TIR a fost apelat astăzi de prieteni cu aceleași trăiri. Dar și ca să reclame noi comportamente lipsite de etică din partea unor operatori, unele fiind indicate și de Răzvan, în primul episod al serialului.

„Un prieten a jucat la o sală suma de 7.000 de lei, deși s-a auto-exclus în urmă cu două luni. Este vorba despre agenția Dâmboviței”, spune Răzvan, care a trimis și poză cu „sala pierzaniei” pentru amicul său. Legea auto-excluderii este socotită o glumă, fiind aplicată după bunul plac.

 

Red Sevens
Red Sevens

sala.jpg
sala.jpg