Cemarbet SRL a trimis redacției un punct de vedere în legătură cu faptul că numele societății apare la fiecare ședință a Comitetului de Supraveghere al ONJN cu probleme de legalitate în funcționare. În plus, redacția a constatat că numele cehului Jiří Šmejc nu stă lângă cel al lui Sandu Ghețu, printre administatorii firmei, deși a preluat pachetul majoritar.

Iată punctul de vedere al Cemarbet SRL:

„Referitor la situația la care faceți referire, înțelegem să precizăm următoarele:

(1) Situația punctuală a fost prezentată agenților constatatori care au desfășurat controlul, precum și conducerii ONJN. În acest fel, conform ședinței care a avut loc, Comitetul de Supraveghere a apreciat că situația nu reprezintă un pericol care să impună aplicarea unei măsuri complementare.

(2) Considerăm că, informarea corectă a cititorilor este o obligație ce revine jurnaliștilor, corelativă dreptului la informație al cetățeanului, care are și dreptul de a cere ca informația oferită de jurnaliști sa fie veridică în cazul știrilor si onestă în cazul opiniilor. Implicit, jurnalistul este obligat să fie obiectiv, imparțial și acest lucru se realizează aducând în centrul dezbaterilor publice cât mai multe opinii, chiar în opoziție, asfel încât, prin comparație, cetățenii să-și poată forma propriile convingeri.

În concret, am observant din practica dumneavoastră că publicați articolele înainte de a solicita un punt de vedere din partea societății. Astfel, nu avem un drept real de a clarifica o eventuală eroare (cu titlu exemplificativ, a se vedea articolul cu minorii surprinși într-o sală care nu aparținea Societății https://playresponsibly.ro/responsabilitate/galerie-fotovideo-cine-a-pus-pariurilen-drum-ala-a-fost-om-nebun-o-agentie-gets-bet-functioneaza-peste-drum-de-o-scoala-981) înainte de publicarea articolului și astfel, ajung în spațiul public informații eronate. În plus, am observant o îngrădire din partea dumneavoastră și în ceea ce privește dreptul la replica. Deontologia profesională a jurnaliștilor, în accepțiunea art. 10 din Convenție, în situația în care se pretinde că articolele sunt cele de interes general, presupune în mod obligatoriu ca afirmațiile din articole să aibă o bază solidă de informare, din surse credibile și care sunt/pot fi verificate.

Referitor la comentariul solicitat cu privire la absența domnilui Jiří Šmejc din administrarea societății, cu titlu preliminar, precizăm că nu este încălcată nicio prevedere legală cu privire la structura societăților din grup. În plus, această decizie se bazeză pe încrederea pe care EMMA Capital Group o are în administratorii societății Cemarbet SRL”.