Contact
Network Advertising & Media SRL

Bdul. Iancu de Hunedoara, Nr. 25, Sector 1
București, România

Loteriile Europene (EL) solicită menținerea unei linii clare între jocurile de noroc și divertisment. Deși această linie poate fi uneori confuză, jurisprudența Curții de Justiție a UE este clară.

Toate problemele legate de jocurile de noroc – inclusiv definiția a ceea ce sunt și ce nu sunt jocurile de noroc – intră în competența exclusivă a statelor membre și ar trebui să fie abordate în continuare de autoritățile competente la nivel național.

„EL salută rezoluția rezultată din rapoartele Parlamentului European, care solicită asigurarea unei protecții adecvate a consumatorilor și o mare transparență”, spune Arjan van ‘t Veer, secretarul general al EL. „Cu toate acestea, separarea jocurilor de noroc și a gamming-ului ar trebui menținută pentru a reglementa jocurile de noroc la nivel național”.

Parlamentul European a adoptat astăzi rezoluția „Protecția consumatorilor în jocurile video online – O abordare a pieței unice europene”, cu 577 de voturi pentru, 56 împotrivă și 15 abțineri. Rezoluția recunoaște importanța și valoarea industriei jocurilor video, dar solicită și mai multe măsuri pentru a proteja jucătorii.

În special, se solicită îmbunătățirea protecției minorilor prin punerea la dispoziție a unor informații mai clare cu privire la conținut, la politicile de cumpărare în cadrul jocului și la intervalele de vârstă ale jocurilor, în conformitate cu sistemul PEGI (Pan European Game Information) deja utilizat.

Acesta urmărește să se asigure că părinții au un control bun asupra cantității de timp și bani pe care copiii lor îl petrec jucând jocuri și solicită o abordare europeană comună cu privire la cutiile de pradă. De asemenea, este subliniată importanța asigurării protecției datelor și a protecției grupurilor vulnerabile.

Pentru a sprijini și a debloca potențialul sectorului jocurilor video ca atare, rezoluția propune stabilirea unui premiu european anual pentru jocuri video online și a unei strategii europene cuprinzătoare pentru jocurile video.

EL, ca cea mai mare asociație industrială pentru loterie și organizații de loterie din Europa, va continua să monitorizeze îndeaproape, și, după caz, să participe activ la această discuție, în numele membrilor săi.