În vederea deschiderii unei stațiuni cu cazinouri, orașul Osaka întărește structurile care se ocupă de dependența de jocuri de noroc.

Osaka va crește numărul de „instituții medicale psihiatrice” disponibile, pentru a aborda eficient „dependența de jocuri de noroc”, cu 140 la sută, înainte de deschiderea planificată a unui complex de cazinouri integrat în metropola japoneză.

Numărul unor astfel de centre antidependență ar urma să treacă de la 25, câte sunt în prezent, la 60, iar asta până la sfârșitul anului 2025.

Informația a fost furnizată într-un document făcut public joi de autoritățile din Osaka, în urma unei ședințe în cadrul căreia a fost aprobat „Planul de promovare pe jumătate a măsurilor pentru dependența de jocuri de noroc”, care fusese întocmit în luna decembrie a anului trecut.

Documentul lansat în această săptămână se referă și la furnizarea unui serviciu numit „Osaka addiction treatment inclusive support”, cunoscut sub acronimul „Oatis”, și care va colabora cu centre care se ocupă de tratarea dependenței și de cercetare.

Partenerul selectat pentru operațiunile de cazinou din Osaka pentru stațiunea sa de jocuri este MGM Resorts International, compania-mamă a operatorului din Macao MGM China Holdings Ltd.

MGM Resorts și partenerii săi locali, inclusiv Orix Corp, au fost selectați ca furnizori preferați din sectorul privat pentru un complex de cazinouri planificat de 1,08 trilioane de yeni (8,25 miliarde de dolari la cursurile de schimb curente) din Osaka.