Bet365, operator de jocuri de noroc şi pariuri sportive online, trebuie să plătească despăgubiri unui număr de 23 de sportivi danezi, printre care şi fotbalistul Christian Eriksen - Manchester United, pentru că le-a folosit numele şi fotografiile pe reţelele de socializare fără consimţământ, a decis luni un tribunal danez.

Proprietarul companiei cu sediul în Malta a fost obligat să plătească 4,7 milioane de coroane daneze (697.000 de dolari) sportivilor, inclusiv jucătorului de badminton şi campionului olimpic Viktor Axelsen, fotbalistului Simon Kjaer şi portarului Kasper Schmeichel, relatează Reuters.

Mijlocaşul Eriksen de la Manchester United, a cărui imagine a fost folosită cel mai frecvent, potrivit reclamanţilor, a primit cea mai mare sumă, în valoare de 1,45 milioane de coroane, se arată în verdict.

În timp ce operatorul a susţinut că utilizarea numelor şi a imaginilor ar trebui să fie considerată drept conţinut editorial şi, prin urmare, nu era supusă plăţilor, instanţa a constatat, în schimb, că era vorba de marketing care necesita consimţământ.

Compania şi avocaţii acesteia nu au făcut încă vreun comentariu.

Bet365 a pierdut licența în România acum câțiva ani și este inclusă pe lista neagră, neavând voie să revină pe piața de noi, după ce a permis jucătorilor să încalce legea.

AICI, povestea celei care deține compania.