Operatorii pot comite orice ilegalitate pe piața jocurilor de noroc de la noi (minori în agenții este cea mai frecventă și cea mai gravă), că nu riscă să rămână fără licență.

Singura infracțiune pentru care ONJN aplică sancțiunea maximă este atunci când nu sunt achitate contribuțiile către Buget.

Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc taie în carne vie, când e vorba despre neplata obligațiilor fiscale către stat. A pățit-o, acum două zile, o companie românească, Super Jackpot, găsită vinovată de amânarea plății taxelor cu 30 de zile, motiv pentru ONJN i-a retras licența.

Prin Decizia nr. 2113 din 07.11.2023, Autoritatea Română de Jocuri de Noroc (ONJN) a dispus revocarea licenței pentru această organizație, care se ocupă cu distribuirea aparatelor de slot.

Organizația este o societate care nu și-a îndeplinit obligațiile de a întocmi situațiile financiare generale consolidate sau de a plăti impozite conform prevederilor legii în vigoare. 

Plata cu întârziere a taxelor pe o perioadă mai mare de 30 de zile duce la revocarea licenței.

MESAJUL ONJN

„Înștiințare SUPER JACKPOT

Decizia nr.2113 din 07.11.2023 privind revocarea licenţei de organizare a jocurilor de noroc tip slot-machine, seria L1190249H001142, în conformitate cu art. 17 alin 2 lit. a) din O.U.G. nr. 77/2009, având în vedere că societatea în cauză nu și-a îndeplinit obligațiile de plată față de bugetul general consolidat sau plata acestora, conform prevederilor legale în vigoare cu o întârziere mai mare de 30 de zile de la data la care obligațiile respective sunt scadente în condițiile legii”, se scrie pe portalul onjn.gov.ro.

Licența de funcționare se obține pentru o perioadă de 10 ani, în timp ce autorizarea aparatelor se face anual.

Revocarea licenței atrage automat o suspendarea de 5 ani a activității pentru firma respectivă, dar operatorii înființează pe loc alte companii, așa că pot aplica instantaneu pentru alte licențe.