Ideea de Joc Responsabil și de protejare o jucătorilor vulnerabili obligă piața să caute permanent soluții. Unele sunt în detrimentul operatorilor, dar sunt luate de către țările cu adevărat responsabile, pentru ca situația să nu degenereze și să nu devină o problemă socială.

Renè Jansen, directorul Autorității Olandeze de Reglementare a jocurilor de noroc din Olanda (KSA), a intervenit pe piață cu un punct de vedere solid, pentru a asigura protecția jucătorilor.

„La începutul lunii august, Gaming Authority (KSA) a publicat un sondaj privind limitele privind accesul la jocurile de noroc în 21 de țări. KSA a comandat studiul pentru a obține mai multe informații despre cum este îndeplinită obligația în alte țări europene și cum funcționează legile și reglementările cu privire la limitele jocurilor de noroc. Motivul a fost că există îngrijorări cu privire la modul în care funcționează furnizorii de jocuri de noroc din Țările de Jos/Olanda.

KSA primește, de asemenea, prea multe semnale că acest lucru poate fi îmbunătățit. Cercetările arată că legile și reglementările olandeze nu diferă mult de cele ale țărilor care au obligația legală de a investiga și proteja jucătorul. La un moment dat, unele țări merg mai departe în protejarea jucătorilor decât noi. Acest lucru se face în ceea ce privește limitele jocului.

Țările care asigură protecție sporită

 

Legiuitorul olandez nu a optat pentru limite maxime (de depozit). Legea prevede acum că un jucător trebuie să stabilească limite, înainte de a începe să joace. Trebuie să o facă atât cu bani, cât și cu timp. Legea nu spune nimic despre mărimea limitei. Mă întreb din ce în ce mai mult dacă oferim suficientă protecție și securitate jucătorilor cu interpretarea actuală

Acest sentiment este întărit de faptul că alte țări au ales să stabilească limite maxime. Spania, Belgia, Norvegia și Germania sunt exemple în acest sens. O altă variantă interesantă este aceea de a forța furnizorii să investigheze, dacă un jucător depășește o anumită limită de pierderi. Suedia o face. Acolo, un furnizor trebuie să contacteze un jucător, dacă se trece peste o limită de pierdere de peste 930 euro pe lună”, a spus oficialul.

„Și noi, în Țările de Jos, trebuie să mergem în direcția unor limite mai stricte privind comportamentul și cheltuielile legate de jocurile de noroc prin intermediul unui sistem fix, o limită stablilită de către guvern. O limită financiară previne excesele. Un set de măsuri ca acestea ar face, de asemenea,  munca de supraveghere a Autorității mai ușoară și, prin urmare, mai eficientă, cu scopul de a „juca în siguranță”. Alegerile în acest domeniu, desigur, revin numai legiuitorului”, încheie Jansen.