Pe 13 februarie, Camera Reprezentanților olandezi va examina moțiunea partidului Apelul Creștin Democrat care solicită introducerea unei interziceri totale a publicității pentru jocurile de noroc. Ministrul Franc Weerwind este împotrivă.

Fără alte limite ale jocurilor de noroc online și nicio înăsprire a interdicției de publicitate.

Acest lucru a fost asigurat de ministrul olandez al Protecției Legale, Franc Weerwind, ca răspuns la propunerile prezentate de partidele ChristenUnie și Apelul Creștin Democrat (CDA), care vor fi votate de Camera Reprezentanților marți, 13 februarie.

Planul lui ChristenUnie de a introduce o limită financiară generală pentru jocurile de noroc până la vară este susținut de majoritatea Camerei, dar pentru Weerwind, stabilirea unei astfel de limite care ar trebui să se aplice tuturor celor 27 de furnizori de jocuri online este consumatoare de timp și dificil de aplicat.

Vor limită strictă la depuneri

Semnatarul Mirjam Bikker dorește să vadă o limită strictă de depozit adoptată în peisajul jocurilor de noroc olandez și reglementarea depunerilor și pierderilor din jocurile de cazinou online, împiedicând jucătorii să-și mărească în continuare mizele pe cont propriu. Încă o dată, acest plan a fost bine primit de diverși membri ai tuturor partidelor.

Ministrul mai spune apoi că este împotriva moțiunii Consiliului de Administrație, semnată de Derk Boswijk, care vizează interzicerea în continuare a vizibilității mărcilor și serviciilor de jocuri de noroc, după ce anul trecut a fost implementată interdicția majorității formelor de publicitate din sector, inclusiv televiziunea, radio și presa scrisă.

Weerwind spune că interdicția va fi extinsă în următorii ani, dar ar dori să aștepte o evaluare a efectelor regulilor actuale, înainte de a lua o decizie privind extinderea interdicției de publicitate.

În cazul în care Camera votează în favoarea moțiunilor marți, Weerwind poate decide totuși să nu continue cu ele.