Autoritatea pentru Jocuri din Țările de Jos / Olanda (KSA) a actualizat API-ul Cruks. Cu noua actualizare, excepțiile din datele personale pot fi gestionate mai bine, îmbunătățind controlul privind fenomenul.

Furnizorii de jocuri de noroc cu risc ridicat sunt obligați să verifice jucătorii în legătură cu înregistrarea în registrul de auto-excludere, Cruks. Acest registru este o listă de jucători care doresc să se excludă de la participarea la jocuri de noroc.

În prezent, în Cruks sunt trecuți în jur de 75.000 de jucători. Cruks este setat la datele personale normale ale jucătorilor. Cu toate acestea, există excepții în care oamenii au o identitate parțială cu, de exemplu, doar un prenume sau cu numele de familie.

Există, de asemenea, pentru persoanele a căror dată exactă de naștere nu este cunoscută, acte de identitate cu data de naștere „invalidă”, de exemplu 0-0-1963.

Anterior, acest tip de înregistrare ar putea duce la probleme cu supravegherea furnizorului. Cu noul API, aceste probleme au fost rezolvate. Toți furnizorii au primit o informare în care li se explică dacă și cum pot trece la sistemul API.

În România, Registrul Unic, promis încă de pe timpul președinției interimare a lui Silviu Pocora, se lasă așteptat la ONJN, deși legea a fost promulgată de Klaus Iohannis și este publicată încă de anul trecut în Monitorul Oficial.