Au fost înăsprite regulile privind politica de amenzi pentru furnizarea ilegală de aparate de jocuri de noroc. Vechile reguli ale Poliței datau din 2014.

Printre altele, noile reguli măresc sumele de bază ale amenzii, de la 7.500 – 20.000 euro pe dispozitiv la 25.000 până la 100.000 euro pe dispozitiv.

Un aparat de jocuri de noroc, denumit uneori și chioșc online (totem), este un dispozitiv care permite parierea pe site. Jocurile de noroc care se joacă sunt aproape întotdeauna ilegale.

Slot machines care necesită o licență de operare sau de prezență nu se încadrează în termenul chioșc de jocuri de noroc. Numărul de tipuri de chioșcuri de jocuri de noroc este în creștere în Țările de Jos.

În mod deosebit, dispozitivele mobile, cum ar fi laptopurile și telefoanele, reprezintă o pondere în creștere a dispozitivelor utilizate.

Sancțiunile administrative ale KSA constau într-o sumă fixă ​​pentru fiecare dispozitiv găsit folosit la jocuri de noroc. Nu contează dacă dispozitivul este folosit în întregime sau parțial.

Amenzile pot fi mărite sau reduse în funcție de condițiile găsite la fața locului. De exemplu, un avertisment anterior, o amendă aplicată anterior sau participarea minorilor sunt motive pentru creșterea cuantumului amenzii.