Cu peste 30 de milioane de clienți în întreaga lume și 9 branduri în portofoliu, printre care Unibet (flagship-ul companiei) și Vlad Cazino (primul cazino online cu specific românesc), Kindred Group este unul din cei mai mari jucători din industria internațională de gambling și s-a remarcat în ultimii ani și prin atenția deosebită acordată Jocului Responsabil - combaterea și prevenirea oricăror probleme legate de jocurile de noroc.

Compania este de asemenea membră a Asociației Organizatorilor de Jocuri de Noroc de la Distanță (AOJND).

Lucrând împreună, operatori de jocuri de noroc, autorități de reglementare, jucători care s-au confruntat cu probleme, cercetători & alte părți interesate și beneficiind de progresul tehnologiei, ne străduim să oferim clienților o experiență superioară, asigurându-ne în același timp că se simt în deplină siguranță”, se arată pe site-ul companiei.

Borne înregistrate pe parcursul anului 2021 de Kindred Group în urma eforturilor susținute depuse:

  • 62% dintre clienți au depus mai puțin după ce au fost detectați de sistemul de monitorizare a comportamentului
  • 79% dintre clienții Kindred au adoptat un comportament de joc mai sănătos după ce au fost detectați de sistemul de monitorizare a comportamentului
  • 15% dintre clienți au folosit instrumente din secțiunile Joc Responsabil (testarea profilului de jucător, limite, pauze, auto-excluderi)
  • 94.723 de mesaje personalizate și direcționate privind Jocul Responsabil au fost trimise clienților după detectare
  • 896 de cercetători, terapeuți, reprezentanți ai autorităților de reglementare, operatori și alți experți au participat la Online Sustainable Gambling Conference

Viziunea noastră este să facem jocurile de noroc 100% plăcute și avem o ambiție cât se poate de clară: 0% venituri din câștiguri derivate din jocurile de noroc dăunătoare până la finalul lui 2023

Sunt mai bine de două decenii de când Kindred investește în dezvoltarea tehnologiilor pentru detectarea și prevenirea problemelor cauzate de gambling. În prezent, sistemul de monitorizare a jucătorilor PS-EDS (Player Safety – Early Detection System) detectează din timp jucătorii care au tendința să dezvolte anumite probleme legate de jocurile de noroc și este un pilon major în abordarea sustenabilă a jocurilor de noroc la Kindred.

Avem ambiția clară ca, până la sfârșitul anului 2023, nici cea mai mică parte din veniturile companiei să nu fie obținută din jocurile de noroc dăunătoare. Am stabilit o linie de referință pentru modul în care putem măsura și raporta în mod eficient progresul nostru către țelul nostru final. De asemenea, am dezvoltat un KPI public pentru a urmări în mod deschis progresul în reducerea procentului din veniturile brute din câștiguri derivate din jocuri de noroc dăunătoare. Cifrele sunt actualizate regulat și publicate pe site-ul nostru împreună cu o măsurare a eficacității activității Grupului în domeniul sustenabilității”, este mesajul puternic al companiei prezentă în peste 100 de țări.

Lucian Prisecaru - General Manager Kindred Group România (FOTO):

Sunt mândru de toate demersurile făcute de Grupul Kindred în privința fenomenului Joc Responsabil și încurajez din plin toți actorii din industria de gambling din România să pună în topul priorităților Jocul Responsabil și să colaboreze pentru a crea o industrie cât mai durabilă pentru noi toți, atât pe termen scurt, cât și pe termen lung.”

Mesajul Kindred Group „Zero % Mission” a fost transmis în perioada 17-23 octombrie și în fotbalul britanic

Pe parcursul European Safer Gambling Week, Kindred promovează Jocul Responsabil și prin intermediul echipelor de fotbal britanice cu care au parteneriate oficiale - Middlesbrough (English Championship) și Rangers (Scottish Premiership).

Astfel, jucătorii celor două formații vor avea pe tricou mesajul „Zero % Mission” în loc de logo-ul brandului Kindred Group. Jucătorii de la Middlesbrough vor purta tricourile speciale în timpul meciurilor din campionat cu Wigan Athletic - pe 19 octombrie și Huddersfield Town - pe 22 octombrie, iar cei de la Rangers în meciul din sferturile de finală a Cupei Ligii Scoțiane contra lui Dundee, pe 19 octombrie.

Jocurile de noroc trebuie să rămână în sfera distracției

Fără doar și poate, jocurile de noroc trebuie să fie privite la fel ca orice alt gen de distracție. Câștigurile, atunci când apar, sunt binevenite, însă înainte fiecărei sesiuni de joc este bine să știi clar că, la fel de bine, poți pierde suma depusă. Astfel, specialiștii recomandă să nu cheltui mai mult de 10-15% din veniturile lunare pe jocuri de noroc și să fii mereu atent la acest aspect.

În momentul în care simți că jocurile de noroc tind să aibă un impact negativ asupra vieții tale, este clar momentul să le tratezi cu cea mai mare atenție.

Atât Unibet, cât și Vlad Cazino (brandurile Kindred Group licențiate ONJN) oferă o mulțime de instrumente utile în această privință. În secțiunile Joc Responsabil poți accesa Teste pentru profilul de jucător, poți stabili diverse Limite la Depunere, poți lua pauză de la anumite produse - Pariuri, Cazinou & Jocuri, Bingo, Poker sau te poți chiar auto-exclude pentru 24 ore, 7 zile, 1 lună, 3 luni sau chiar 6 luni.

În plus, tot acolo vei găsi link-uri către cele mai populare site-uri specializate în ajutorarea jucătorilor cu tendințe de a dezvolta probleme de comportament - Joc Responsabil, Gambling Therapy, Gamblers Anonymous, BeGambleAware sau QuitGamble.