PokerStars a anulat contractul cu celebrul YouTuber „True Geordie” ca urmare a unor insulte islamofobe formulate de acesta împotriva lui Andrew Tate.

Platforma de poker a confirmat că nu va mai colabora cu Brian „True Geordie” Davis pentru a-și promova conținutul online și streamurile live. Popularul YouTuber a fost pus la zid pentru insulte islamofobe împotriva lui Andrew Tate.

Davis a batjocorit recenta convertire a lui Tate la islam pe canalul său, True Geordie. Creatorul de conținut a făcut aluzie la faptul că Tate ar trebui să se arunce în aer.

Clipuri ale comentariului au fost distribuite pe Twitter și pe TikTok, publicul condamnând gestul islamofob împotriva lui Tate. Davis s-a scuzat pe YouTube, afirmând că a făcut un „un comentariu stupid împotriva cuiva care nu mă place”.

PokerStars a anunțat pe Twitter că „a anulat contractul cu True Geordie cu efect imediat”. Paguba este una și mai mare pentru influencer, în condițiile în care, după platforma respectivă, a urmat compania de îmbrăcăminte sport Gymshark care a decis ruperea contractului cu Davis.

PokerStars colabora cu canalul True Geordie din 2020, sponsorizând „The Showdown”, o emisiune în direct de jocuri de poker disputată de Davis cu prietenii săi și cu alte vedete din rețelele sociale.

În 2021, contractul cu The Showdown a fost reînnoit de PokerStars, care și-a lăudat parteneriatul cu True Geordie, deoarece streamurile live ale show-ului au atins cele mai populare categorii de pe canalele YouTube și Twitch.