Nimănui nu-i place să piardă, nici în joc, nici în viață, în general. Tipurile de comportament oferă poziționarea în fața riscului presupus de jocurile de noroc. Asta în condițiile în care jucătorii obișnuiți uită uneori echilibrul general dintre câștiguri și pierderi.
Există oameni care, confruntați cu riscul de a pierde ceva, preferă să renunțe la un câștig ipotetic chiar substanțial.
Există și o altă categorie, a celor care se lasă ușor ademeniți de posibilitatea de a câștiga ceva, chiar și în fața riscului de a pierde mult mai mult decât ar putea câştiga.
Persoanele din prima categorie sunt puțin probabil să parieze, deoarece chiar și un risc minim elimină plăcerea jocului, în timp ce celelalte sunt uneori atrase mai mult de risc, de competiție, decât de posibila victorie.
Când deveniți un jucător, aveți tendința de a pierde din vedere echilibrul general dintre victorii și pierderi.
Nu există secrete sau soluții magice pentru a sparge lanțul mental care susține impulsurile de a continua jocul. Acest lanț are rădăcini adânci, este un mecanism primitiv care a contribuit la transformarea omului în ceea ce este astăzi, echilibrând prudența și curiozitatea, emoțiile și raționamentul, dorințele și sobrietatea.
Dar când este dezechilibrat din anumite motive, devine ușor să pierzi controlul asupra comportamentelor.
Nu există rețete magice, dar există câteva strategii eficiente:
@ stabiliți mai întâi și apoi respectați limite atât în ceea ce privește cantitatea de bani jucabili, cât și timpul de joc, astfel încât, fie că pierd sau câștig, odată ce pragul stabilit este atins, mă opresc.
@ jucând online puteți seta doar limite de bani, și nu de timp. La jocul în agenții, trebuie să intrați cu numerar și niciodată cu carduri de credit sau carduri de debit. În ceea ce privește timpul, telefoanele noastre mobile pot ajuta, prin setarea semnalelor sonore de alarmă, asupra limitei de timp.