După 7 ani dedicați în slujba Mozzart, Alin Constantinescu, manager zonal pe regiunea Moldova, s-a trezit pe 26 august 2023 că i s-a desfăcut contractul de muncă, fără să se țină cont că a avut de acoperit mai multe orașe, județe și localități: Suceava, Bacău, Onești, Botoșani, Iași, Târgu-Neamț, Târgu-Frumos, Roman, Tecuci, dar și Mureș, Harghita și Bistrița.

Oficial, în viziunea societății cu acționariat sârbesc, Alin se face vinovat de o un presupus act de delapidare. Neoficial, i se trage de la faptul că a cerut o prelungire a concediului medical, după ce și-a rupt piciorul, iar asta i-a supărat pe conducătorii de la centru.

Suceveanul a acționat în judecată compania și a avut câștig de cauză la fond. Solicită repunerea în funcție și salariile compensatorii pentru lunile în care a fost aruncat ca o măsea stricată. Sentința a fost publicată luni, 29 ianuarie, iar Mozzart are 10 zile pentru a face apel.

Conform judecătorilor, măsura desfacerii contractului de muncă nu se susține cu probe și trebuie înlocuită cu reducerea salariului de bază cu 10% pentru o perioadă de două luni. Adică, îl obligă pe manager la plata unei sume totale de 1.000 de lei.

alinc.jpg
alinc.jpg

Chinul managerului a început pe 23 decembrie 2022, când i s-a răsucit piciorul. A ajuns la bisturiu și a avut nevoie de 6 luni de medical.

A revenit la muncă pe 1 august 2023, când le-a transmis șeflor că are nevoie de o altă intervenție chirurgicală la genunchiul care îi tot făcea probleme. Ar fi însemnat alte 2-3 luni de recuperare, deci un alt concediu medical.

Chemați pentru o posibilă fraudă la aparate, șefii de la București i-au imputat o presupusă delapidare în casierie

Veniți în control de la București, alertați de o situație care le mirosea a fraudă la aparate, șefii i-au suspendat inițial contractul lui Alin. Apoi, i l-au desfăcut de-a binelea. În presupusa  fraudă la aparate ar fi fost implicate casiera și adjuncta acesteia, ambele aflate în subordinea managerului, caz despre care Playresponsibly a scris AICI și AICI

Apoi, cele două ar fi amintit despre lipsa din gestiune a câtorva mii de lei, fapta fiind trecută la delapidare în dreptul lui Alin. Acesta a recunoscut că a greșit o plată către un client, dar a avut grijă să pună banii la loc în casierie, astfel că n-a existat prejudiciu. Se face, totuși, vinovat de greșirea unei proceduri. De aici și „amenda” primită la tribunal.

Totuși, SC New Mozzart SRL n-a putut dovedi, în primă instanță, că Alin Constantinescu era un angajat atât de rău încât trebuia dat afară. Și are să-i achite circa 30.000 de lei plus bonusuri. Fostul manager nu cere și compensații ca daune morale și nici la vechiul loc de muncă n-are de gând să revină.

Mozzart are însă probleme mai mari în aceste zile decât procesul pierdut cu fostul angajat. Are DIICOT-ul pe cap, după ce s-a aflat că mai mulți jucători, inclusiv din zona Moldovei, s-au trezit încărcați cu câștiguri pe care nu le-au încasat niciodată.

Sunt sume de ordinul sutelor de mii de lei de persoană. Acuzațiile anchetatorilor sunt de spălare de bani, cu administratorul Jasmina Feniat aflat sub control judiciar, iar la butoane fiind trecută Tiana Vuita.

Contactat, Alin Constantinescu refuză să facă vreun comentariu. La rândul său, Mozzart respinge dialogul.