Acțiunile Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc îi indică adevarata misiune. În acte, ONJN se preocupă de avizare, control și reglementare a pieței jocurilor de noroc. În realitate, autoritatea statului, aflată în subordonarea Secretariatului General al Guvernului și al Ministerului Finanțelor, se focusează să facă rost la Buget.

Deciziile luate de Comiterul de Supraveghere îi trădează rolul: cel de „pușculiță” a statului.

Rolul de prevenție nu există, iar grija pentru jucători este o fantezie.

Deși pe masa Comitetului de Supravefhere au existat propuneri, venite din partea diverselor direcții, pentru suspendarea activității și ridicarea licenței, operatorii au fost ocrotiți. Au fost mângâiați pe creștet cu câte o amendă, chiar dacă în discuție au fost infracțiuni însemnate, precum pătrunderea minorilor în sălile de joc.

Cele mai recente postări de la site-ul Oficiului arată că într-un singur caz se ia decizia drastică a scoaterii din joc: atunci când operatorul respectiv nu cotizează la stat. I se trag aparatele din priză, ca să nu mai poată funcționa.

Cele mai recente anunțuri postate pe site-ul oficial arată starea reală de lucruri. Pe 2 și pe 18 august au fost revocate licențe pentru Betting Frenzy SRL, respectiv Cash Gaming SRL.

Descarcă fișierul - OUG%20modificare%20si%20completare%20OUG77-2019%20jocuri%20de%20noroc%20V14.08.2023-2-3.pdf