O investigațiie este în curs cu privire la mega-escrocheria căreia i-au căzut victime 100 de jucători de poker din SUA, cărora li s-au furat 10.000 de dolari din conturile lor de jocuri online.

„Pot confirma că grupul organizat de fraude împotriva jucătorilor de poker furați de conturile de jocuri BetMgm, ViejasCasino și GlobalPay a avut sediul în județul San Diego. Se estimează că între 50 și 100 de profesioniști de poker, inclusiv eu, au suferit furturi din cauza unor breșe masive de securitate între octombrie și noiembrie 2022”, scrie Tom Witteless, jucătorul și proprietarul PokerFraudAlert.

Este ea mai importantă înșelătorie a anului trecut, produsă după ce infractorii au reușit să selecteze depozitul VIP și să transfere banii fără prea multe probleme. Victimele cunoscute până acum ar fi Joseph Cheong, Kathy Liebert, David Bach și Sam Panzica.

În cazul specific al lui Todd Witteless, escrocii au deschis un cont pe numele lui la o casă de pariuri de pe Coasta de Est. După cum a spus californianul, banii au fost rambursați de cazinou și problemele de securitate au dispărut.

Witteless a aflat că escrocii ar putea locui la câțiva kilometri de reședința lui și că i-ar putea cunoaște. Din nefericire, escrocheriile de acest tip pleacă adesea de la persoane apropiate, care, datorită informațiilor sensibile, reușesc să străpungă sistemele de securitate.

Acum, cazinourile lucrează cu casele de pariuri, jucătorii și sistemele de plată pentru a încerca să-și dea seama cum au decurs lucrurile. Cazinoul Viejas, unul dintre cazinourile implicate, are sediul chiar în San Diego.