De la 1 decembrie, agențiile de pariuri din Belgia vor trebui să verifice identitatea jucătorilor pentru a verifica dacă aceștia nu se află pe lista de auto-excluși (Epis) sau că nu sunt supuși altor limitări. Legea auto-ecluderii există și în România, dar nu sunt norme, iar cei care se auto-exclud pot reveni într-o secundă asupra deciziei.

Începând cu 1 decembrie, agențiile de pariuri din Belgia sunt obligate să efectueze verificări de identitate pentru a vedea dacă clienții lor sunt adulți și dacî nu sunt prezenți în lista Epis a persoanelor excluse de la jocurile de noroc (sistemul de informare a persoanelor excluse).

Cifrele belgienilor sunt următoarele: 48.641 persoane au fost excluse voluntar de la jocuri de noroc, 919 excluse de către un terț, 661 de către un administrator, 66.474 în urma unei stingeri colective de datorii, 5.932 în urma unei hotărâri judecătorești și 58.234 din cauza naturii profesiei lor.

Între începutul lunii octombrie 2022 și mijlocul lunii ianuarie 2023, un jucător care vizita o agenție de pariuri trebuia să-și prezinte cartea de identitate, să-și menționeze profesia și să semneze un registru de acces care conținea o mulțime de informații adunate timp de 10 ani.

Cu toate acestea, la începutul anului, în urma unei măsuri provizorii prezentate de 200 de agenții de pariuri, Tribunalul de Primă Instanță Namur a suspendat decretul regal care prevedea controlul Epis.

La sfârșitul lunii octombrie, Curtea de Apel din Liège a anulat în cele din urmă această decizie legală, iar acum agențiile de pariuri nu mai pot găzdui persoanele dependente de jocuri de noroc.