Marea Britanie anunță rezultate spectaculoase privind procentul de jucători cu probleme de adicție. Jocurile de noroc problematice în Anglia au scăzut, pe fondul implementării unor decizii de către autorități. Cel puțin asta arată un sondaj de sănătate NHS, publicat ieri.

Sondajul independent al NHS Health Survey a constatat că procentul jocurilor de noroc care produc probleme în rândul adulților este de 0,4%, în scădere de la 0,5%, cât era înregistrat în 2018.

Potrivit datelor, procentul jocurilor de noroc problematice pentru bărbați a scăzut de la 0,8 în 2018 la 0,6 în 2021, în timp ce, în rândul femeilor, a scăzut de la 0,3 în 2018 la 0,1 în 2021.

Ciți britanici sunt „prieteni” cu jocurile de noroc

Aproximativ 22,5 milioane de adulți joacă la loterie, bingo sau cazinou în fiecare lună, fie că joacă online sau pariază pe fotbal, curse de cai sau alte sporturi.

Studiul cuprinzător - cel mai recent din Anglia - a chestionat peste 3.700 de persoane și a folosit două criterii de evaluare, pentru a măsura jocurile de noroc problematice în rândul adulților, scorurile PGSI și DSM-IV.

Atât cifrele individuale, cât și cele combinate din aceste două evaluări au confirmat o scădere a procentului de jocuri de noroc problematice – reprezentând zeci de mii de oameni.

Acest studiu este în concordanță cu datele compilate în ultimul sondaj trimestrial al Comisiei pentru jocuri de noroc, lansat luna aceasta, care a constatat că procentul de jocuri de noroc problematice ale adulților din Marea Britanie a fost de 0,3%.

Ambele studii susțin solicitările BGC ca operatorii să folosească tehnologia online pentru a identifica și viza cu atenție minoritatea de jucători vulnerabili și expuși riscului, folosind o varietate de markeri de prejudiciu.

Tehnologia a făcut diferența

Directorul executiv al BGC, Michael Dugher, a declarat: „Salutăm foarte mult faptul că un alt studiu independent a confirmat acum că număărul jocurilor de noroc problematice în Anglia rămâne foarte scăzut, în raport cu standardele internaționale.

Acest ultim studiu NHS – cel mai cuprinzător din ultimii trei ani – confirmă convingerea noastră că abordarea corectă este să folosim tehnologia și mai mulți indicatori de prejudiciu, pentru a identifica și viza cu atenție jocurile de noroc problematice sau clienții vulnerabili.

Deși aceste cifre sunt încurajatoare, refuzăm să fim mulțumiți și vom continua să lucrăm cu Guvernul și cu membrii noștri, pentru a îndeplini Cartea Albă și a ridica standardele”.

Membrii BGC promovează în mod regulat utilizarea unor instrumente de jocuri de noroc mai sigure, cum ar fi timeout-uri și limitele de depozit, peste un milion de clienți, utilizând o formă de jocuri de noroc mai sigură.

Industria reglementată de pariuri și jocuri de noroc contribuie cu 7,1 miliarde de lire sterline la economie, generează 4,2 miliarde de lire sterline sub forma de taxe și susține 110.000 de locuri de muncă.

Totuși, piața neagră are cifre explozive. Un studiu recent a constatat că numărul clienților care folosesc site-uri de pariuri fără licență este mai mult decât dublu, de la 210.000 în 2019 la 460.000 în 2020, în timp ce banii pariați sunt de ordinul miliardelor.