Playresponsibly a expediat pe 26 februarie o solicitare cu două întrebări adresate Loteriei Române în legătură cu teme incomode care vizează instituția.

Este vorba despre cazul de la Motru, unde un partener al Loteriei a fost surprins cu minori în agenție, și de contractul cu Novomatic (firma pe care o folosește partenerul austriac, Novo Vltech Solutions SRL, a rămas fără licență clasa a II-a valabilă). 

Ambele dosare s-au aflat marți, 27 februarie, pe masa Comitetului de Supraveghere al ONJN, la judecata forului suprem.

Răspunsurile nu au sosit în timp util pentru a putea fi consemnate în articolele în care era menționată Loteria. Au venit astăzi, pe mailul redacției, asumate de Biroul de Comunicare, și le publicăm întocmai.

.C.N. ”Loteria Română” S.A. a luat și ia toate măsurile necesare pentru respectarea legislației care îi este aplicabilă și a principiilor privind jocul responsabil. Cazul la care faceți referire este unul izolat, iar compania noastră a acționat în consecință și a reziliat contractul cu partenerul în cauză”, este comentariul făcut despre prima situație, cea cu minori în agenție.

„Contractul între C.N. ”Loteria Română” S.A. și Novomatic se derulează în continuare, dat fiind faptul că nu există niciun motiv care să ducă la modificări în raport cu forma actuală a acestuia”, sunt aprecierile făcute despre colaborarea cu Novomatic, începută în 2013 și având ca termen scadent anul 2028.