În total, companiile de jocuri de noroc licențiate suedeze au raportat vânzări de 26 de miliarde de SEK (pariuri ale jucătorilor minus câștigurile plătite) pe piața de jocuri de noroc din țară, în anul 2021. Este o creștere de 5% față de anul 2020.

În ultimul trimestru al anului 2021 a fost înregistrată o vânzare de servicii de jocuri de noroc în valoare de 7 miliarde SEK (coroane suedeze). Aceasta este o creștere de 2% față de trimestrul corespunzător din 2020. Cifrele sunt preliminare și se bazează în mare parte pe informații provenite de la Agenția Fiscală Suedeză.

70.000 de persoane au fost suspendate

Registrul de auto-excludere (Spelpaus.se) vine cu propriile cifre. La sfârșitul celui de-al 4-lea trimestru din 2021, aproximativ 70.000 de persoane au fost suspendate pentru jocuri de noroc prin Spelpaus.se. Aceasta este o creștere de 5% față de trimestrul precedent.

La capitolul licențe active, 95 de companii aveau licențe active pe piața suedeză în decembrie 2021 (excluzând licențele pentru scopuri non-profit). 65 dintre aceste companii au fost licențiate pentru pariuri și/sau jocuri comerciale online.

Jocurile online l-au molipsit și pe fotbalistul suedez Zlatan Ibrahimovici (AC Milan), care a avut 10% acțiuni la casa de pariuri Bethard, care operează în Malta.