Industria jocurilor de noroc se confirmă a fi o „țintă ideală extrem de profitabilă” pentru infractorii cibernetici, în parte datorită creșterii sale continue și progresului tehnologic, potrivit companiei de securitate cibernetică Imperva.

Potrivit celui mai recent raport privind atacurile Distributed Denial of Service (DDoS) din primul trimestru al anului 2022, Imperva a constatat că atacurile împotriva mai multor sectoare „doboară noi recorduri”, alimentate parțial de tulburările geopolitice din cauza unor evenimente precum războiul rusesc din Ucraina.

O industrie în creștere

În timpul celui de-al doilea trimestru al anului 2022, Imperva a detectat și atenuat atacurile record DDoS, care au reușit să mențină rate extrem de ridicate pe o perioadă de câteva ore. Această nouă tendință subliniază necesitatea unei soluții de atenuare care să oprească atacurile DDoS în câteva secunde.

Hackerii folosesc atacuri DDoS pentru a perturba site-urile guvernamentale din Ucraina, Rusia și Israel. În cazul jocurilor de noroc, compania a citat creșterea industriei la aproximativ 81 de miliarde de dolari în 2022, precum și utilizarea în creștere a tehnologiilor precum blockchain, dovadă de creșterea pariurilor sportive și a criptocazinourilor, Asia devenind acum cea mai importantă piață.

Un atac DDoS încearcă să întrerupă sau să închidă un serviciu online. În ceea ce privește jocurile de noroc, este probabil folosit ca un instrument pentru a redirecționa clienții de la o pagină Web la alta, potențial pentru a canaliza pariorii către companiile de pe piața neagră. „Este probabil că, dacă lucrezi în industria jocurilor de noroc, afacerea ta online va suferi atacuri DDoS. Asia-Pacific a fost cea mai mare regiune de pe această piață în 2021. În 2022, 5 din 10 conturi vor fi atacate din Asia”, se arată în raportul Imperva.

Riscul de a pierde 115.000 de dolari pe oră

Atacurile apar adesea în timpul evenimentelor-cheie din programul de pariuri, cum ar fi evenimente sportive foarte populare - în Europa, acestea ar putea fi ligi de fotbal precum Premier League, Bundesliga, La Liga și Campionatul feminin EURO 2022, recent încheiat, sau alte evenimente majore, precum curse de cai. În ultimele 12 luni, Imperva a constatat că 40% dintre site-urile de jocuri de noroc au fost atacate și 80% au fost atacate de mai multe ori.

Imperva a explicat: „Dacă o companie de jocuri de noroc online generează venituri de un miliard de dolari pe an, un atac DDoS prelungit i-ar expune riscului de a pierde aproximativ 115.000 de dolari pe oră. „Cu 80% dintre site-urile de jocuri de noroc atacate de mai multe ori, aceasta este o pierdere semnificativă de venituri, făcând atacurile DDoS o provocare semnificativă pentru această industrie”.

În general, sectorul bancar și cel financiar a fost ținta principală a atacurilor DDoS, reprezentând 36,2% din incidente, urmat de comunicații (28,2%), divertisment (19,4%), producție (10,9%) și tehnologie (2,4%).