„Recent, am primit câteva feedback-uri de la membrii comunității care cer clarificări și transparență cu privire la poziția Mojang Studios și Minecraft cu privire la NFT (jetoane non-fungibile) și blockchain. În timp ce ne actualizăm Ghidul de utilizare Minecraft, pentru a oferi îndrumări mai precise cu privire la noile tehnologii, am vrut să profităm de această ocazie pentru a ne împărtăși opinia că integrările NFT cu Minecraft nu sunt, în general, ceva pe care îl vom sprijini sau pe care îl vom permite”.

Asta scrie pe site-ul Minecraft, care, împreună cu compania-mamă Mojang Studios, a explicat și de ce tokenurile non-fungibile (NFT) și blockchain-ul nu sunt acceptate sau permise pe platformă. Decizia de a respinge tehnologia se bazează pe preocuparea că astfel de tehnologii ar crea probleme atunci când se joacă Minecraft.

CE ESTE UN NFT?

Un NFT este un token digital unic, imuabil, care face parte dintr-un blockchain și adesea achiziționat cu criptomonede precum Bitcoin. Un NFT poate fi asociat cu orice formă de resursă digitală, cum ar fi MPEG sau GIF, dar cel mai frecvent caz de utilizare astăzi este arta digitală, cum ar fi JPEG. Achiziționarea unui NFT oferă jetonul care certifică dreptul de proprietate asupra fișierului digital original. Cu toate acestea, cu orice fișier digital, acel fișier poate fi copiat, mutat sau chiar șters. NFT și blockchain au fost, de asemenea, asociate cu speculațiile, prețurile au crescut rapid și, așa cum sa întâmplat recent, ar putea scădea într-o perioadă foarte scurtă.

POLITICA NFT CU MINECRAFT

Pentru un jucător sau creator implicat activ în cumpărarea, vânzarea sau schimbul de NFT care utilizează Minecraft (cum ar fi skin-uri), este foarte recomandat să consulte informațiile.

„În Ghidul nostru pentru utilizarea Minecraft – se arată pe site-ul jocului – descriem modul în care proprietarul unui server poate taxa pentru acces și toți jucătorii ar trebui să aibă acces la aceeași funcționalitate.

Avem aceste reguli pentru a ne asigura că Minecraft rămâne o comunitate în care toată lumea are acces la același conținut. NFT-urile, totuși, pot crea modele de deficit și excludere care intră în conflict cu orientările noastre și cu spiritul Minecraft. Pentru a ne asigura că jucătorii Minecraft au o experiență sigură, tehnologiile blockchain nu pot fi integrate în aplicațiile noastre client și server și nici conținutul jocului Minecraft nu poate fi folosit de tehnologia blockchain.

Unele companii au lansat recent implementări NFT asociate fișierelor și pachetelor de skin Minecraft. Alte exemple despre modul în care NFT-urile și blockchain-urile care ar putea fi utilizate cu Minecraft includ crearea de NFT-uri de colecție Minecraft, permițând jucătorilor să câștige NFT prin activități efectuate pe un server sau să câștige recompense Minecraft NFT pentru activități în afara jocului.

Fiecare dintre aceste utilizări ale NFT și ale altor tehnologii blockchain creează o proprietate digitală bazată pe penurie și excludere, ceea ce nu este în conformitate cu valorile Minecraft de includere creativă și de a juca împreună. NFT-urile nu includ întreaga noastră comunitate și creează un scenariu de bogați și săraci. Prețurile speculative și mentalitatea investițională din jurul NFT-urilor distrage atenția de la joc și încurajează profitul, ceea ce credem că este în contradicție cu bucuria și succesul pe termen lung al jucătorilor noștri.

De asemenea, suntem îngrijorați de faptul că unele NFT-uri de la terți ar putea să nu fie de încredere și ar putea ajunge să coste jucătorii care le achiziționează. Au existat, de asemenea, cazuri în care NFT-urile au fost vândute la prețuri umflate artificial sau fraudulos.

Prin urmare, pentru a ne asigura că jucătorii Minecraft au o experiență sigură și incluzivă, tehnologiile blockchain nu pot fi integrate în aplicațiile noastre dintre client și serverul Minecraft și nici nu pot fi folosite pentru a crea NFT-uri asociate cu orice conținut de joc. În prezent nu avem planuri de a implementa tehnologia blockchain în Minecraft”.