Sandro Tonali, mijlocașul italian de națională cumpărat în vară de Newcastle cu 64 de milioane de euro, și-a aflat astăzi pedeapsa în cazul în care era anchetat pentru că a pariat, lucru interzis de regulamentele din fotbal.

Președintele Federației Italiene de Fotbal, Gabriele Gravina, a confirmat că fotbalistul a ajuns la un acord cu parchetul federal astfel încât să fie suspendat 10 luni și obligat ca vreme de 8 luni să parcurgă un tratament pentru dependența de pariuri.

Adiacent acestuia, Tonali se vede nevoit să participe la 16 întâlniri cu tineri din Italia, în care fotbalistul lui Newcastle să explice riscurile asociate pariurilor. Toate aceste întâlniri vor avea loc în Italia.

Nu în ultimul rând, Tonali va primi și o amendă în valoare de 20.000 de euro. Rămâne ca formalitățile să fie puse la punct înainte ca pedeapsa să intre în vigoare, scrie Corriere della Sera.

O veste nesperat de bună pentru Tonali este faptul că acestuia îi va fi permis să se antreneze alături de colegi și să evolueze în meciuri amicale și pe perioada suspendării. Practic, doar la competițiile oficiale este interzis.

Asta înseamnă că Tonali va rata restul sezonului, inclusiv EURO 2024, în caz că Italia se va califica. Italianul a jucat miercuri seara în finalul meciului de Champions League cu Dortmund, 0-1, cel mai probabil ultima lui apariție înainte să-și ispășească pedeapsa.