Un startup israelian brevetează un sistem care utilizează inteligența artificială pentru a identifica jucătorii care suferă de jocuri de noroc patologice, analizându-le comportamentele obișnuite.

Cum îi ajutăm pe operatorii să detecteze potențialele dependențe de jocuri de noroc în rândul utilizatorilor lor?

Soluția vine din Israel, și tocmai de la startup-ul Optimove, care este responsabil de crearea unui sistem care să folosească inteligența artificială pentru a analiza comportamentul obișnuit al jucătorilor online.

Această tehnologie, care a fost deja adoptată de diverse companii internaționale, face posibilă recunoașterea tiparelor de abordare a jocului, a numărului de ore, zi și noapte, pe care utilizatorul le petrece pe platformă, aptitudinea de a „alunga pierderile” și pe pe baza tuturor acestor aspecte atribuie fiecărui utilizator o clasificare în funcție de comportamentul său.

Dacă se recunoaște o potențială dependență de jocuri de noroc, jucătorul va primi mai puțin material promoțional pe platformă, în timp ce mesajele care îl încurajează să reducă jocurile de noroc, să ia pauze și să caute ajutor profesionist se vor înmulți.

„Algoritmul pe care l-am dezvoltat colectează date din mai multe surse, inclusiv tranzacții anterioare, jocurile pe care se concentrează pariorul, analiza interacțiunii cu serviciul clienți și multe altele”, a declarat Jonathan Inbar, director de servicii strategice la Optimove. „Este necesar să analizăm persoana, pentru că același pariu poate fi fatal într-un caz, și irelevant în altul”.

Pentru a înțelege aceste mici diferențe și a implementa o politică eficientă de limitare a riscurilor pentru prevenirea jocurilor de noroc compulsive, soluția poate veni, așadar, din inteligența artificială, care este din ce în ce mai răspândită în viața noastră de zi cu zi.