Există un viitor pentru pariurile E-sport-uri sau este ceva ce operatorii de jocuri de noroc ar trebui să le evite? Aceasta a fost întrebarea la care a răspuns Peter Ivanov, Head of Trading la Ultrapay, vorbind pe scena E-sports Arena amenajată la ICE London 2022.

Până acum 6 sau 7 ani, pariurile pe E-sporturi erau un subiect aproape necunoscut: întrebarea era „ce sunt E-sporturile” mai degrabă decât „cum să pariezi pe E-sporturi”?

Dialogul dintre operatori și echipele E-sports a fost limitat, multă vreme. Ivanov a spus în discursul său: „Am încercat să colaborăm cu furnizorii de pariuri și să le arătăm ce pot oferi de fapt clienților lor și cum pariurile pe E-sporturi sunt un lucru foarte diferit de ceea ce au acum”.

În 2018 și 2019, lucrurile au mers mai departe și au devenit profesioniste. Toată lumea a înțeles că pariurile e-Sports sunt disponibile, iar operatorii începeau să ofere o ofertă de bază clienților.

Pandemia Covid a sosit în martie 2020, marcând un moment decisiv pentru pariurile e-Sports. Când sporturile tradiționale au fost anulate, toată lumea a apelat la E-sports.

Până în prezent, când pariurile pe E-sporturi sunt acum clasate în top 5 pariuri sportive, un salt uriaș față de acum doi ani.

Viitorul pariurilor pe E-sporturi este strălucitor, conchide Ivanov: „Unul dintre cele mai bune pariuri pe care le puteți face este că pariurile pe E-sport vor crește. Pariurile pe e-Sports sunt aici pentru a rămâne”.