România pare la ani lumină față de ce se întâmplă în alte țări, ca folosesc intensiv descoperirire științei în privința prevenirii dependenței de jocuri de noroc.

Comisia Elenă de Jocuri de Noroc a semnat un memorandum de cooperare cu compania daneză Mindway AI pe probleme legate de jocul responsabil, protecția jucătorilor și prevenirea dependenței de jocuri de noroc.

Mindway AI are peste zece ani de cercetare și este un spin-off al Universității Aarhus din Danemarca. Combină neuroștiințele cu inteligența artificială, pentru a dezvolta instrumente inovatoare ca să trateze de timpuriu riscul de dependență de jocuri de noroc și ca să propună soluții practice la problemele jocului responsabil și protecția jucătorilor care au un risc ridicat de a dezvolta comportamente probleme legate de jocurile de noroc.

În cadrul memorandumului, cele două părți cooperante urmăresc să dezvolte o metodologie specifică de evaluare a riscului ca un jucător să dezvolte comportamente problematice, în scopul adoptării de inițiative, măsuri și intervenții, atât la nivel de reglementare, cât și de supraveghere-control, pentru pentru a crea o rețea funcțională de protecție a jucătorilor care să prevină eficient și eficient astfel de fenomene.