Cluburile de fotbal din Marea Britanie sunt din nou acuzate că încurajează dependența de jocuri de noroc, potrivit ziarul Daily Telegraph.

Presa engleză critică echipe de fotbal pe seama legăturilor lor cu companiile de jocuri de noroc. Se întâmplă din nou în Marea Britanie, unde cluburile din Premier League, împreună cu cele din diviziile inferioare (Championship și League One), sunt găsite „vinovate” de deschiderea agențiilor de pariuri pe stadioane, inițiativă pe care activiștii o numesc „capcana mierii”.

Dând ca exemplu clubul Sheffield, din League One, ziarul britanic Daily Telegraph îl indică drept primul care a colaborat cu operatorul de pariuri William Hill, pentru a deschide un Home Shop pe stadionul său. Este un magazin de care activiştii se tem că va atrage tinerii fani.

Iar 8 cluburi din Premier League și-au pus în cap să le urmează exemplul celor de la Sheffield. Un exemplu este Aston Villa, din Premier League, a lansat între timp un parteneriat în interiorul stadionului cu casă de pariuri amintită, William Hill.

Organizațiile caritabile Gambling With Lives și Big Step și-au exprimat public îngrijorările. „Suntem îngrijorați de faptul că aceasta ar putea fi un mod cinic de a atrage fanii fotbalului la jocuri de noroc”, explică organizațiile de caritate.