Implicat în fotbalul românesc ca sponsor principal la prim-divizionara UTA și ca sponsor secundar la Petrolul, Efbet, operator de pariuri cu acționariat bulgar, a făcut o vizită de lucru, ieri, la ONJN.

Bulgarul care reprezintă societatea s-a întâlnit cu Silviu Pocora, cu Mihaiță Ruiu și cu adjuncta celui din urmă, Ana-Maria Badea.

Casa de pariuri pentru care au făcut sau încă mai fac reclamă nume precum Florentin Petre sau Cosmin Moți a primit asigurări că va primi autorizație de funcționare de la 1 decembrie și își va putea continua liniștită activitatea în România.

Rămasă fără autorizație de la 1 noiembrie, Efbet și-a suspendat activitatea, adică a respectat întocmai legea. În acest moment, site-ul este suspendat (perioadă de mentenanță).

În ziua în care bulgarul a primit vestea că va putea funcționa de la 1 decembrie, formația arădeană pe care o sponsorizează a cedat în Superligă, 2-4 cu Oțelul Galați.

Se pare că în cazul firmelor prinse funcționând fără autorizație se merge spre o amnistie generală.

Fie că au fost identificați ca funcționând ilegal sau nu, toți operatorii vor putea aplica pentru completarea documentației și vor avea „liber la joc” de la 1 decembrie, le-a transmis un oficial înalt din ONJN, Mihăiță Ruiu.