Italia este zguduită de un scandal imens, cu două zile înaintea partidei cu Malta, din preliminariile EURO 2024. Poliția anchetează doi jucători ai naționalei chiar în cantonament, pentru că ar fi plasat pariuri ilegale.

Este vorba despre Nicolo Zaniolo, de la Aston Villa, și Sandro Tonali, de la Newcastle, cel din urmă fiind și cel mai scump jucător italian din istorie. Vestea vine la doar o zi după ce Nicolo Fagioli, fotbalistul lui Juventus, care riscă până la 3 ani de suspendare din același motiv.

Fostul paparazzo italian, Fabrizio Corona, a fost cel care a dezvăluit că are informații pe baza acestui subiect, fiind de asemenea audiat de către poliție. El a fost chemat la sediul Direcției Generale de Poliție din Milano, în calitate de "persoană informată despre fapte". Corona menționase zilele trecute și numele lui Faglioli, înainte de a se afla despre scandalul în care e implicat jucătorul lui Juve.

„Un informator mi-a dezvăluit că Zaniolo a pariat pe meciurile Romei din Cupa Italiei chiar și atunci când era pe bancă. Numele mi-au fost date de surse de încredere pe care le voi dezvălui cât mai curând posibil. Am decis să trec în lumea din spate a fotbalului pentru a dezvălui numeroasele distorsiuni care se ascund acolo. Nu doar pariuri, ci sunt mult mai multe", sunt declarațiile făcute de Fabrizio Corona într-un interviu exclusiv pentru Dillinger News.

„Această informație îmi vine de la o persoană bine conectată în lumea fotbalului și face parte dintr-un dosar care a fost colectat de-a lungul timpului. Pe 11 octombrie 2023, am anticipat în timpul transmisiunii în direct pe canalul tvplay.it, că aș fi dezvăluit numele altor fotbaliști care, precum Fagioli, cum că sunt afectați de dependența de jocuri de noroc. O boală, pe care pot să vă asigur, afectează mult mai mulți sportivi decât s-a spus până în prezent", a adăugat Fabrizio Corona.

Spre seară, cei doi au fost trimiși acasă din cantonamentul Squadrei Azzurra.

Scandal și în tenis, pornit de la un jucător care a demascat mafia pariurilor

Subiectul meciurilor trucate a lovit și tenisul masculin. Novak Djokovic l-a lăudat pe Marco Trungelliti pentru curajul și integritatea de care a dat dovadă și și-a exprimat compasiunea pentru dificultățile pe care a trebuit să le îndure pentru luarea de atitudine.

În 2015, Trungelliti a fost abordat de anumite persoane care i-au spus că ar putea câștiga până la 100.000 de dolari pentru trucarea unui meci la nivelul circuitului ATP. El i-a refuzat și a raportat incidentul la Unitatea de Integritate în Tenis, demarându-se o investigație care a dus la interdicții pentru compatrioții săi Nicolas Kicker, Patricio Heras și Federico Coria.

Deși Trungelliti a fost lăudat de autoritățile din tenis pentru acțiunile sale, viața i-a fost dată peste cap în urma acestui incident și a fost nevoit să fugă din Buenos Aires, mulți numindu-l turnător. Întors recent acasă după ce a stat câțiva ani în Andorra, argentinianul a acordat un interviu în care l-a lăudat pe Djokovic pentru activitatea sa în cadrul Asociației Jucătorilor Profesioniști de Tenis.

„Ceea ce fac Djokovic și [Vasek] Pospisil pare, de asemenea, esențial. M-am întâlnit cu Djokovic la US Open și i-am mulțumit pentru ceea ce face pentru jucători”, a declarat el pentru La Nacional.

Djokovic a răspuns declarației lui Trungelliti lăudându-i acțiunile și a precizat că i-a mulțumit prin intermediul partenerului său de antrenament, Carlos Gomes.