Fiecare nou proiect care are ca scop tratarea dependenţelor, fie că vorbim de droguri, alcool, jocuri de noroc, este o şansă la viaţă normală, afirmă ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, după ce primul Centru Comunitate Terapeutică din Rămânia şi-a deschis porţile la Târgu-Mureş.

„Se poate şi în România. Primul Centru Comunitate Terapeutică din România şi-a deschis porţile la Târgu-Mureş. Sunt foarte mulţi tineri, sute de mii de tineri care au încercat sau au fost tentaţi de droguri. Sunt adulţi care nu ştiu cum să mai reacţioneze în faţa acestui fenomen.

Este esenţial să scoatem la liman infrastructura de care oamenii din România au nevoie pentru a-si trata o dependenţă, fie că vorbim de alcool, narcotice sau alte substanţe psihoactive”, a comentat, pe Facebook, Alina Gorghiu.

Ministrul Justiţiei apreciază că „fiecare nou proiect care are ca scop tratarea dependenţelor, fie că vorbim de droguri, alcool, jocuri de noroc, este o şansă la viaţă normală”.

„Îi îndemn pe toţi cei care au nevoie să nu amâne ajutorul. Nu toţi pot rezolva aceste dependenţe singuri. Suportul de specialitate este extrem de important. Mai ales când persoanele dependente sunt copii şi tineri. Îmi doresc să văd mai multe astfel de centre pentru recuperarea consumatorilor”, încheie Gorghiu.