Nu-ți urmări pierderile. - Acceptați că banii cheltuiți sunt acum pierduți. Dacă se întâmplă să câștigi, nu adăuga suma câștigătoare la suma stabilită inițial pentru tine. Puneți deoparte și păstrați acei bani într-un buzunar separat sau dați-i unui prieten de încredere.

Stabiliți-vă limite și stabiliți un buget. - Nu aduceți carduri de debit sau de credit pe site-urile de jocuri. Jucați doar suma destinată distracției, nu mai jucați atunci când ați cheltuit acei bani.

Ia-ți timp și ia pauze. - Verifică ceasul, ia o pauză din când în când și nu juca dincolo de timpul pe care ai decis să îl dedici jocului.

Nu te juca singur. - Încearcă să te joci cu prietenii. Apreciați importanța socializării cu prietenii și nu jocul în sine.

Nu te juca cu prieteni care pariază puternic.

Nu amestecați alcoolul și drogurile cu jocul. - Băutul îți afectează judecata și poate duce la jocuri de noroc excesive.

Fii realist și conștient. - Fii întotdeauna atent să nu te bazezi pe „gânduri magice” precum „Horoscopul spune că astăzi este ziua mea norocoasă”.

Nu pariați când aveți datorii și nu împrumutați bani pentru a paria. Presiunile financiare vă pot duce la o nevoie irațională și disperată de a juca mai mult în speranța de a reduce datoria.

Nu vă jucați atunci când vă confruntați cu stres emoțional sever. Stresul și dorința de a scăpa de acest sentiment negativ vă pot determina să cheltuiți mai mulți bani decât ați planificat.