Domeniul jocurilor de noroc îl așteaptă pe noul președinte, Gheorghe Gabriel Gheorghe, cu multe situații nerezolvate și nu tot atâtea dureri de cap. „Epoca Pocora” n-a izbutit să ducă la bun sfârșit niciun proiect major. S-au dat legi, ordonanțe, directive, dar ele nu se aplică.

Deși vestita ordonanță a intrat în vigoare, nu se respectă, practic, nimic, la nivel de interdicție băuturi alcoolice sau de dimensiune a panourilor pentru reclame.

În continuare, la modă sunt contracte de participațiune între operatori cu licență și terți fără niciun fel de licență.

Silviu Pocora nu a reușit să demareze programul Joc Responsabil, deși se lăuda că îli va da toată silința pentru ca dependența de jocuri să fie recunoscută și la noi ca boală mintală, cu ajutorul specialiștilor din domeniul medical. De asemenea, reclamele la TV sunt la fel de dese și de incisive.

Deși președintele Klaus Iohannis a promulgat legea, nu s-a făcut un registru electronic pentru cei care vor sa se auto-excludă. La redacție sună jucători cărora operatorii le-au transmis cu cinism: „Degeaba vă auto-excludeți, că în secunda doi puteți reveni asupra deciziei”.

Jucătorii reclamă tocmai faptul că sunt lăsați să revină asupra deciziei, anume că excluderea pe care și-o aplică singuri are un caracter provizoriu. Iar asta pentru că normele de aplicare se lasă așteptate.

De asemenea, în Parlament sunt vreo 30 de modificări legislative care așteaptă să treacă mai departe, urmând cursul firesc, și care pot arunca oricând în aer convențiile actuale, cu ordinul de președinte cu tot.