Comisia Europeană și-a dat OK-ul privind proiectul de Decret Regal care vizează interzicerea publicității jocurilor de noroc în Belgia.

La o lună de la pasul asemănător făcut de Malta, cu prezentarea unui aviz detaliat, Comisia Europeană oferă undă verde proiectului de Decret Regal de interzicere a publicității jocurilor de noroc în Belgia.

S-au adunat mai multe ministere

Textul, propus de Ministrul Economiei, Ministrul Finanțelor, Ministrul Sănătății Publice, Ministrul Justiției, Ministrul de Interne și Secretarul de Stat al Loteriei de Stat urmărește „limitarea formelor de publicitate permise în sectorul jocurilor de noroc și a pariurilor și să impună reguli privind conținutul unor astfel de reclame".

Urmând tendința inaugurată în Europa de Italia, „interdicția” introdusă prin Proiectul de Decret Regal al Belgiei se aplică deținătorilor de licențe de jocuri de noroc. Numai dealerii menționați pot face publicitate în condițiile prevăzute în prezentul decret.

Prin urmare, „deținătorii de licențe menționați la articolul 1 pot face publicitate, pentru ei înșiși și pentru serviciile de jocuri de noroc pe care le oferă, cu condiția ca acestea să fie destinate exclusiv persoanelor care lucrează în industria jocurilor de noroc”.

Deținătorii de licențe menționați la articolul 1 pot transmite mesaje de sponsorizare folosind marca sau sigla lor, sau ambele, pentru următoarele evenimente: turnee sportive internaționale și europene; turnee sportive din Belgia.

Mesaje de până la 5 secunde

Orice distribuire a unui mesaj de sponsorizare trebuie să îndeplinească următoarele condiții, în caz contrar fiind prevăzute pedepse:

@ durata mesajelor de sponsorizare nu trebuie să depășească 5 secunde;

@ mesajul de sponsorizare este transmis în perioada de 15 minute premergătoare începerii și perioada de 15 minute după ieșirea din transmisiune directă a competițiilor sportive.

@ publicitatea pentru jocuri de noroc gestionată de licențiații menționați la articolul 1 include o indicație a vârstei minime necesare pentru a participa la jocuri de noroc.

@ fiecare reclamă la jocuri de noroc conține un mesaj preventiv.