Consiliul Federal de Miniștri din Belgia a aprobat, vineri, modificarea legii jocurilor de noroc. Proiectul de lege preliminar al ministrului Justiției, Vincent Van Quickenborne, prevedea introducerea controalelor electronice obligatorii de identitate la aparatele de tip chioșc de ziare.

În urma aprobării Consiliului Federal de Miniștri, toți agenții de ziare belgieni vor trebui în curând să instaleze un control de identitate obligatoriu pe aparatele de joc. Minorii și jucătorii înregistrați la EPIS, registrul belgian de excluderi, vor fi interziși de la aparatele de slot.

„Acesta este un pas important în lupta împotriva dependenței de jocuri de noroc – a spus ministrul. Nu vom mai tolera câștiguri financiare nestăpânite în detrimentul persoanelor cu dependență.”

Melissa Depraetere, liderul fracțiunii parlamentare Vooruit, a comentat știrea:

„Chiar și astăzi, persoanele cu dependență de jocuri de noroc sau cu datorii nu mai pot juca într-un cazinou, dar totuși pot paria în chioșcul de ziare de alături. O veste bună este că Guvernul a dat undă verde pentru a introduce un control EPIS în toate locurile unde pot fi plasate pariuri”.