Contact
Network Advertising & Media SRL

Bdul. Iancu de Hunedoara, Nr. 25, Sector 1
București, România

În timp ce în România, „legea autoexcluderii” abia acum este implementată pentru offline, neștiindu-se încă normele de aplicare, în Belgia, lucrurile sunt mult mai clare.

Comisia Belgiană de Jocuri susține cu cifre că sistemul Epis (Excluded Persons Information System) privind auto-excluderea jucătorilor funcționează excelent.

Să pariezi pe meciuri de fotbal sau să-ți încerci norocul într-un cazinou este o distracție plăcută pentru mulți oameni, atât online, cât și offline. Pentru unii însă, jocurile de noroc sunt problematice și captivante și duc la dificultăți majore (financiare, familiale, profesionale).

AICI, cazul unui jucător problematic din România.

Pentru a pune capăt acestei situației, 44.860 de persoane din Belgia au solicitat excluderea voluntară de la jocurile de noroc la Comisia pentru Jocuri de Noroc (GC) prin intermediul sistemului Epis.

Este vorba despre un sistem telematic, care anul acesta împlinește 18 ani și care reunește toate persoanele excluse. Sistemul Epis asigură faptul că jucătorilor li se refuză accesul la facilitățile de joc (offline și online).

La noi, acest sistem încă n-a fost implementat, căutându-se soluții pentru realizarea lui și pentru ca toți operatorii să adere la el.