Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc, organism care reglementează piața jocurilor de noroc din România, se prezintă în fața publicului cu un site nesecurizat.

Ditamai instituția statului, aflată în subordonarea și coordonarea directă a Guvernului României, deține o glumă de site, un semn clar al dezinteresului specific activității într-o instituție publică.

Este vorba despre un site wordpress (onjn.gov.ro) fără iconiță (adică nu are logo) și, mai mult, care nu deține certificat SSL, în pofida faptului că Oficiul se laudă că are în componență specialiști în cybersecurity.

Iar asta condițiile în care site-ul deține date cu caracter personal și, teoretic, ar trebui să aibă grijă de serverele operatorilor din domeniu.

Se poate bloca accesul la site
siteonjn.jpg
siteonjn.jpg

Playresponsibly i-a contactat pe specialiștii IT de la compania THC, care ne-au trimis următorul răspuns legat de site-urile care nu dețin certificate de securitate SSL (unele sunt gratuite pe Internet).

„Un website care nu are un certificat SSL poate prezenta mai multe riscuri pentru utilizatori, printre care:

@ informațiile transmise prin conexiunea cu site-ul (cum ar fi parolele sau informațiile de plată) pot fi interceptate și citite de către terțe părți;

@ un utilizator ar putea primi un avertisment de la browserul său că nu este sigură conexiunea, ceea ce poate genera neîncredere și îndoială în site-ul respectiv;

@ unele browsere pot bloca accesul la site-ul care nu are un certificat SSL, pentru a proteja utilizatorii de riscurile menționate mai sus”.