De câteva zile, clădirile din București au fost înțesate de mash-uri care conțin reclame la cazinoul Princess Casino. Mai exact, panourile publicitare puse în apropiere de Gara de Nord și în zona Tineretului atrag privire cu imaginea unui automobil Tesla, imortalizat ca premiu pus la bătaie la un concurs. Din panou zâmbește candid și cântăreața Ruby.

tesla.jpg
tesla.jpg

tesla2.jpg
tesla2.jpg

Imaginea contrastează cu decizia luată de operatori. De ceva timp, piața jocurilor de noroc a stabilit, sub forma unui gentlemen agreement, să se renunțe la reclamele stradale din apropierea cazinourilor care promit premii în bani sau în obiecte.

Gentlemen's agreement încălcat de o femeie

ONJN a dat însă o ordonanță clară în acest sens, n-a statuat decizia prntr-un ordin de președinte și nici n-a încercat s-o transpună în lege. Astfel, a fost lăsată portița legală pentru a permite anumitor operatori să încalce înțelegerea. Aflată în tabăra opusă conducerii Oficiului, Odetta Nestor a decis să încalce pactul și să lipească pe blocuri panouri cu reclamele brandurilor pe care le apără.

„Na, dacă nu ești în stare să dai un ordin de președinte, îți arăt eu cum se face”, ar fi fost mesajul subliminal transmis lui Pocora de fosta șefă a ONJN, acum patroană la Asociația Organizatorilor de Jocuri de Noroc la Distanță (AOJND), organizație care reprezintă interesele operatorilor în fața autorităților române, cât și la Comisia Europeană.

„Stabilisem să renunțăm la lux și la opulență, căci și așa piața jocurilor de noroc este arătată cu degetul. Odetta nu respectă asta”, spune un operator neutru, supărat că tocmai o femeie a încălcat gentlemen's agreement-ul.

Pocora a primit înștiințare de la Departamentul Juridic al ONJN că nu poate lua măsuri împotriva reclamei respective.

Primul a lovit Pocora

Odetta Nestor este președintele AOJND, asociație care reunește principalii operatori de jocuri de noroc la distanță licențiați în România. Din asociație fac parte nume precum Stanleybet, Betano, Unibet, Netbet, PublicWin, Betfair, Pokerstars, Efbet, Sportingbet, Maxbet, Winmasters, Baumbet, Fortuna.

Estimările din piață sunt că, după ce i-a plătit polița lui Pocora, Odetta va renunța la reclame.

Miza este ca Pocora, cu care cuplul Odetta-Simota se află în duel deschis, să înlăture din ordonanța 77/2009 prevederea care obligă companiile de pariuri să fie înregistrate în România.

Odetta conduce o asociație a operatorilor online, mulți având stabilit sediul social în Malta, iar noile modificări i-ar obliga să renunțe la paradisurile fiscale care le încarcă buzunarele.

Mai mult, Odetta ar fi aflat că prevederea privind înregistrarea obligatorie în România ar fi fost introdusă chiar de ONJN, adică de Pocora, tocmai pentru a pune „talpă” operatorilor online.