Trei fotbalişti din A-League, prima ligă din Australia, au fost arestaţi vineri în cadrul unei anchete legate de pariuri, scrie Gazeta Sporturilor. În vârstă de 33, 32 şi 27 de ani, jucătorii sunt acuzaţi că au primit bani de la un personaj din crima organizată pentru a manipula meciuri.

Michael Fitzgerald, comisarul adjunct al poliţiei din New South Wales, a declarat că un jucător de top şi-a instruit coechipierii să provoace penaltiuri şi să încaseze cartonaşe galbene în meciurile de la sfârşitul anului 2023.

Conform news.ro, jucătorul, al cărui nume nu a fost dezvăluit de poliţie, „a acţionat conform instrucţiunilor şi directivelor unei figuri a crimei organizate care locuieşte în prezent în America de Sud”.

El le plătea coechipierilor săi până la 6.000 de dolari (5.500 de euro) pentru fiecare cartonaş galben primit.

Se paria pe cartonașe

Poliţia a făcut legătura între patru cartonaşe galbene şi presupusele plăţi: „Vom susţine că aceşti jucători au primit intenţionat cartonaşe galbene în schimbul unei plăţi corupte”.

Unul dintre lucrurile pe care pariorii din Australia şi de peste ocean pot paria este numărul de cartonaşe galbene înmânate de arbitru în timpul unui meci.

Poliţia a făcut legătura între patru cartonaşe galbene şi presupusele plăţi, despre care spune că „ar fi putut, de fapt, să modifice rezultatul meciului”. Anchetatorii speră să audieze un al patrulea jucător.

Football Australia, organismul care guvernează fotbalul australian, a anunţat că jucătorii respectivi sunt legitimaţi la club din Sydney care nu a fost numit.

Presa locală a relatat că este vorba despre Macarthur FC, care a terminat pe locul 12 şi ultimul în A-League la finalul sezonului 2022-2023.