Asociația americană de jocuri de noroc anunță numărul uluitor de pariuri pe care americanii le vor plasa la turneul de baschet March Madness.

Toată lumea este înnebunită după baschetul masculin, o pasiune care este din ce în ce mai mult însoțită de posibilitatea (și dorința) de a paria. Un sfert din toți adulții americani (68 de milioane) intenționează să parieze 15,5 miliarde de dolari pe turneul de baschet masculin din Divizia I de la NCAA din martie, potrivit unui nou sondaj al Asociației Americane de Gaming (AGA).

Datele arată că 31 de milioane de adulți americani intenționează să plaseze un pariu sportiv tradițional online, la o casă de pariuri de vânzare cu amănuntul sau la o casă de pariuri, 21,5 milioane plănuiesc să parieze cu prietenii și 56,3 milioane plănuiesc să participe la un concurs.

Cea mai pariată competiție din America

„March Madness este una dintre cele mai importante tradiții din sportul american și cea mai pariată competiție din America”, spune președintele și CEO-ul AGA. Bill Miller. Creșterea pariurilor March Madness este alimentată de extinderea pariurilor legale online. Trei sferturi dintre pariorii online spun că aceasta va fi prima dată când pariază online pe March Madness.

March Madness de anul acesta, cu 67 de jocuri pe parcursul a trei săptămâni, se va ține în Las Vegas. Dintre echipe, Kentucky este favorita să câștige titlul național (9%), urmată de Texas A&M (8%) și Gonzaga, UCLA și Alabama (6%).

33 de state și Washington, D.C. au în prezent piețe legale de pariuri sportive live, iar alte trei piețe legale care așteaptă lansarea. Mai mult de jumătate dintre adulții americani (57%, 146 de milioane) activează pe o piață legală de pariuri sportive live.