Doyle Brunson, cunoscut sub numele de "Naşul pokerului" pentru performanţele sale dobândite în acest joc, a murit la vârsta de 89 de ani, duminică, în Las Vegas, potrivit unei declaraţii a familiei împărtăşite de agentul lui Brunson pe Twitter.

"Cu durere în suflet anunţăm decesul tatălui nostru, Doyle Brunson. Vă rugăm să-l păstraţi pe Doyle şi familia noastră în rugăciunile voastre. Fie ca el să se odihnească în pace", a declarat familia dublului campion mondial de poker.

Brunson, a câştigat 10 turnee World Series of Poker (WSOP) - al doilea după Phil Hellmuth, care a câştigat 16 turnee. Supranumit "Texas Dolly", starul de poker şi-a anunţat retragerea din turneele de poker în 2018.

"Odihnească-se în pace cea mai mare legendă dintre toate. Îţi mulţumim că ai fost un jucător şi un gentleman desăvârşit. Nimeni nu-ţi va umple vreodată locul", a declarat WSOP într-un tweet.

Una dintre cele mai proeminente figuri din pokerul american, Brunson este cunoscut şi pentru că a scris Super/System, o carte celebră despre strategia în poker. Cartea include sfaturile sale cu privire la strategii importante în poker, cum ar fi controlul emoţiilor şi urmărirea competitorilor pentru a le prezice următoarele mişcări.

Daniel Negreanu, unul dintre adversarii de lungă durată ai lui Brunson în poker, a scris pe Twitter despre moartea acestuia şi l-a numit o legendă. "Nu va exista niciodată un alt Doyle Brunson", a spus canadianul de origine română.