Blaga, în Trilogia Valorilor a omis să dezvăluie că Spațiul Mioritic conține și șmecheria, cu toate subculturile sale. O echipă sau o adunătură ai cărei membri și-au cultivat ani de zile șmecheria, în mod individual, s-a cățărat, în urmă cu trei ani, în fruntea ONJN-ului, ca o gașcă a parlamentarului Voiculescu, zis și Senatorul Păcănelelor.

Atât de puternică era acum 3 ani influența senatorului Voiculescu încât a putut să susțină și să implementeze o triadă a cărei membri se completau reciproc. Șeful era Daniel Alexandru Ghiță, genul Dinu Păturică, băiat de oraș, inteligent, motivat ca un adevărat Crai de Curtea Veche și susținut politic și-a pierdut ușor mințile, odată cu uzura puterii.

Deși putea mai mult, i-a compromis aproape pe toți care se găseau în jurul său. Obsesia lui a fost vechea conducere a ONJN, grupul Odetta, Constantinescu, Simota, așa cum îi plăcea să numească pe la colțuri.

Un front fără învingători, o luptă ale cărei efecte secundare a scos la suprafață fragilitatea și corupția instituției de pe Calea Victoriei. Cel de-al doilea front deschis de Daniel Ghiță a fost cel al tentativelor (în mod repetat) de monopolizare a unor servicii din piață, de la metrologie până la monitorizare.

Dar, să nu uităm și luptele dedicate propriilor interese, prin strategia comisioanelor și tactica manipulării, demonstrând, încă o dată, că șmecheria se plătește.

Un al doilea crai al triadei pare desprins din manșeta lui Caragiale, un Brânzovenescu de Constanța, ajuns vicepreședinte al ONJN-ului după lungi exerciții de admirație a lingușelii și șpăgii din Sud-Est.

Deși flutură cu mândrie un doctorat ascuns de ochii critici, a reușit să se autodepășească printr-o lingușeală supremă, întâmpinându-și șeful cu clătite la ieșirea de pe autostradă. Mason pârât, politician liber-schimbist, dotat cu o soacră influentă și un naș pe sprânceană, Silviu Pocora era prototipul sloganului „Dacă nu curge, pică!”.

Dar beția puterii și instinctul puterii de fraudare l-au făcut să aibă alte aspirații. De notorietate sunt lunile noiembrie și decembrie, când s-a aruncat într-o luptă de cap și șpagă fără niciun instinct de conservare, genul banii sau pârnaia. Până acum au venit banii, urmează să vedem vreo XPită sau brățări cu cheie?! Uuh

Cel de-al treilea membru, fiind și cel mai prost din curtea școlii, a primit funcția de președinte. Un Farfuridi pe care îl folosea Ghiță pentru poze și semnături penale. A reușit să stea în fruntea ONJN-ului ca pupil al lui Voiculescu Păcănea și copil de trupă al cuplului Ghiță-Pocora.

Ei bine, cei trei Crai de Gambling în aceste zile au reușit să-și găsească o locantă unde, pe durata unui prânz prelungit, au discutat și despre viitorul combinațiilor și căpușelilor începute în anii de glorie.

Poze n-au făcut, nu de alta, dar acum sunt la modă alea față și profil, pe care Mihneaela nu le-ar putea publica. Iar Playresponsibly, pentru a nu-i lăsa la greu, va publica cele mai spectaculoase manevre ale sfârșitului și începutului de ani, dar și comisioane de legendă.

Cu ocazia asta, Alin Teodor va vedea, printre rânduri, cine-i cel mai prost și din triadă.

Acesta este un pamflet și trebuie tratat ca atare.