Oamenii pentru care jocurile de noroc reprezintă o problemă au deseori moduri similare de a gândi la jocuri de noroc. Aceste „moduri de gândire” pot determina oamenii să creadă că au capacitatea de a prezice sau de a controla rezultatul unui pariu.

Gânduri precum „mașina trebuie să plătească acum” sau „un anumit număr trebuie să iasă la loto” sau „Am un noroc norocos”, „astăzi simt că este o zi bună”, toate sunt gânduri care pot duce la comportament problematic de jocuri de noroc.

Când joci…

Cred că șansele sunt în favoarea ta

Jucați doar pe unele mașini

A crede că unele mașini sunt pe punctul de a plăti

Poartă haine norocoase sau aduce cu tine farmece norocoase

Gândindu-mă că ai ajuns să câștigi

Gândindu-mă că acel jocheu „merge bine”

 

Dacă răspunzi afirmativ la oricare dintre afirmațiile de mai sus, ar fi bine să aflați cum funcționează aparatele.

Jocurile de noroc sunt un proces în care pariez o anumită sumă de bani sau active asupra unui eveniment incert, care este determinat întâmplător.

Există două probleme cruciale, repetarea și norocul. Problemele de jocuri de noroc pot fi alimentate de ideea că puteți controla aceste două aspecte și, prin urmare, să influențați rezultatul jocului.

Cunoașterea șanselor reale de a câștiga vă poate ajuta să vă puneți șansele de a câștiga în perspectivă.

Jucând fără control, probabilitatea de a dezvolta o problemă de jocuri de noroc este mai mare decât cea de a obține o victorie mare. Riscul problemelor de jocuri de noroc crește cu cât se joacă mai des o persoană.

Motivele pentru care o persoană joacă, precum și tipul de joc pe care îl joacă, au o influență asupra faptului că aceeași persoană va dezvolta o problemă de jocuri de noroc.