Prin natura foncției, dl Silviu Pocora a ieșit în calea noastră odată cu începutul interimatului din fruntea ONJN. La o primă vedere, după ce am reușit să culegem câteva date elementare, am aflat că domnia sa are un frate pe nume Valentin Pocora.

Ziarele constănțene au scris multe despre afacerile celor doi. Împreună sau luați separat, frații Pocora au un quelque chouse al sinecurilor. Cum-necum, amândoi ocupă, au ocupat și vor ocupa o funcție în aparatul de stat. Așadar, niște poeți ai eșalonului doi și visători aspiranți ai adevăratelor foncții.

La capitolul Balta Albă, se pare că Valentin are mai mult lipici, vreo câteva dosare penale stau, gata-gata, să demonstreze cele spuse de noi. Silviu al nostru, în afară de un sifon către organele de cercetare, ca să-și salveze fratele, stă relativ liniștit, dar vorba lui Creangă: ce liniște să ai când se strânge lațul!

Ei bine, din cele spuse până acum, se pare că se merge bara-bara, la fapte, lucrurile sunt grele. Valentin, pe când Silviu caută printre sloturi, și-a făcut o fabrică de țigări la Târgșor, când interimarul venea cu clătitele la Simota, Vasile avea o fermă prin care treceau conductele Petromidia, iar acum când Silviu încearcă să se reinventeze la brațul consilierului Ghiță, Valentin dă grea prin port și încurcă conductele cu gaze.

Păi, cum să-și mai prindă Silviu fratele, când, dacă el face rost de o cutie de chibrituri, celălat vine cu o tonă de lemne, dacă interimarul strânge câte aude de mii de euro, fratele vine cu portbagajul.

Iar acum, când și-a luat un Range Rover alb, Valentin ar putea cumpăra un pachebot tot alb.